Şehide son veda!

Şırnak-Cizre karayolunda PKK´lı teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda yaralandıktan 10 gün sonra şehit olan uzman çavuş Süleyman Gür´ün cenazesi helallik alınmak için babaevine getirildi.


Polis/Adliye 11.10.2016 16:40:16 516 0

Şehide son veda!

Şırnak-Cizre karayolunda PKK´lı teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda yaralandıktan 10 gün sonra şehit olan uzman çavuş Süleyman Gür´ün cenazesi helallik alınmak için babaevine getirildi. Şehit Süleyman Gür´ün şehit olduğu gün evine gelerek ailesine sürpriz yapacağı öğrenildi.
Şırnak-Cizre Karayolu´nda 30 Eylül´de PKK´lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcının, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu yaralı olarak Ankara GATA´ya sevk edilen ve 10 gün sonra şehit olan uzman çavuş Süleyman Gür´ün naaşı Manisa´nın Salihli ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi´ndeki baba ocağına getirildi. Şehit Gür´ün cenazesi burada babası Fahri Gür, annesi Fikriye Gür, 3 aylık hamile eşi Merve Gür, kardeşleri Sedat Gür, Serap Gür ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Şehidin 3 aylık eşi Merve Gür yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durdu. Şehidin yakınları tabutun başında uzun süre gözyaşları döktü.

ŞEHİT OLDUĞU GÜN EVİNE GELİP SÜRPRİZ YAPACAKMIŞ
Şehidin ağabeyi Sedat Gür´ün ise sözleri yürek burktu. Hain saldırı öncesi kardeşiyle telefondan görüştüğünü ve sağlık raporunu istediğini söyleyen Gür, "Cuma namazıydı. Namazdan sonra gelin kız aramış. Herhalde rapor için arıyor dedim. Kapının önüne geldi. Kayınıyla, kayın babasını gördüm. Davranışlarını gördüm. Süleyman´a bir şey oldu dedim. Ne yazık ki de gelmemiş. Acı haberini o gün aldık. 10 gün Ankara´da bekledik. Elin ayağın olayım dedim kalk dedim. Ayın 10´unda geleceğim diyordu. Bize sürpriz yapacakmış. Sözünü tuttu. Yalan söylemez. Ne yazık ki tuttu. Ayın 10´unda geldi" dedi.
Baba ocağında helallik alınmasının ardından şehit Süleyman Gür´ün cenazesi Salihli Hamidiye Camii´ne götürüldü.