Sevgi Çocuklarından Mükemmel Bir Gece

Aksek Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle her yıl geleneksel olarak sürdürdüğü Sevgi Çocukları gecesini bu yılda coşkuyla kutladı.


Kültür/Sanat 3.12.2015 15:25:47 342 0

Sevgi Çocuklarından Mükemmel Bir Gece

Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Merkez Parkı içindeki Belediye Sinemasında düzenlenen geceye, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Manisa Büyükşehir Akhisar Koordinatörü Vt. Doğan Ensivri,  Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Akhisar Belediyespor As Başkanı Harun Eryüksel, Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Akhisar Belediyespor Takım Kaptanları Hasan Kabze, Güray Vural, futbolcular Nguemo, Ahmet Cebe, Siyasi Parti ilçe başkanları sivil toplum örgütleri ve aileler katıldı.

ENGELSİZ AKHİSAR

Barış Bayraktar´ın sunduğu Sevgi Gecesi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan kurum Müdürü Nuray Bayraktar yaptı Nuray Bayraktar;"  3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hazırladığımız programımıza hoş geldiniz. Bu anlamlı günde özel çocuklarımızın yanında olarak gecemize katıldığınız ve bizleri onurlandırdığınız için kurumum ve şahsım adına hepinize teşekkür ederim. Bu yıl kuruluşumuzun 20.yılı aynı zamanda 20.yılımızda şuan inşaat aşamasında olan yeni eğitim yuvamızın da heyecanını yaşıyoruz. Bu konuda duyarlılık göstererek bizlerden maddi manevi desteğini esirgemeyen herkese  minnet duygularımı sunuyorum. Günümüzün en büyük sorunlarından biri engellilik değil, engelli bireylerin farkında olmayışımızdır. Oysa farkındalıkla başlıyor değişimler, farkındalıkla kırılıyor ön yargılar, farkındalıkla anlıyoruz birbirimizi, empati kurabiliyoruz böylece farkındalık demek işi gücü bırakıp bu işin savunucusu olmak değildir. Parkta çocuklarınızın özel gereksinimli çocuklarla oynamasına ailelerine de bir hastalığımı var demeden izin veriyorsanız, gönderdiğiniz kreşe itiraz etmek için değil çocuklarımızın farklılıkları görüp öğrenmesini istediğiniz için ?kaynaştırma öğrencisi var mı´ diye soruyorsanız. Özel gereksinimli bireylere toplumda yaşam ve iş alanı açamaya gayret ediyorsanız ve en önemlisi bunları acıma duygusundan ziyade duyarlılıkla yapıyorsanız işte o zaman farkındalık adına bir adım atmış oluyorsunuz. Çocuklarımızın farklılıkları göstererek ve fankındalığı öğreterek yetiştirelim ki fankındalığı olan bir toplum olabilelim. Size birazda gecemizin hazırlılıklarından yani mutfağından bahsetmek istiyorum. İzliceğiniz bu programın içinde büyük bir sabır, büyük bir özveri, büyük bir emek gizli bu yıl ki gösterimizde yaklaşık 55 öğrencimiz rol aldı. İzleyeceğiniz bu program 6-7 aylık bir çalışmanın ürünü bu bağlamda bu geceyi hazırlamamızdaki amacımız asla bir şov değil bu gece bir kutlama gecesi değil aksine özel çocuklarımızın toplumla kaynaşmasını sağlamak, fırsat verildiklerinde neler yapabileceklerini sizlerle paylaşmak. Eğitimin her engeli aştığını bir kez daha göstermek ve en önemlisi bedenimizdeki bir eksikliğin yapabileceklerimize asla engel olmayacağını bir kez daha fark ettirmektir. Engelsiz yaşam ve engelsiz Akhisar temennilerimle yürekleri sevgi dolu çocukları sevgi ile kucaklıyor sizlere keyifli seyirler diliyorum" dedi.

AKHİSARSPOR ENGELLİ ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

Daha sonra sırasıyla Aksek Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin şiir okuma, Denizciler, şiir okuma, Lirik dansı, Kanatlarımda var Ruhumda, Sema gösterisi, Çerkez, Anadolu Ateşi, Engelsiz Dans Gösterisi, Evlilik Teklifi oyunlarıyla gece devam etti.

Özel Doğuş Hastanesi ve Bahçeşehir Koleji´nin sponsorluğunda Aksek Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yönetim kurulu üyesi, Stüdyo Özge, Kadir Boz´ un hazırladığı, Av. Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu´nun seslendirdiği 7 dakikalık ? Bir Tuğla da Sen Koy? adlı kısa film gösterisi salonu dolduran izleyiciler tarafından çok beğenildi.

Gece Şemsiye dansı, Solo Türkü ve Hababam sınıfı gösterileriyle devam etti.

Daha sonra  Aksek Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladığı Şampiyon Akhisarspor sloganlarıyla Akhisarspor marşlarını söylediler. Bunun üzerine Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Akhisar Belediyespor Takım Kaptanları Hasan Kabze, Güray Vural ve Ahmet Cebe sahneye çıkarak öğrencilere destek verdiler. Akhisar Belediyespor kaptanı Hasan Kabze, tüm futbolcuları imzalı Çerçeveli formayı kurum Müdürü Nuray Bayraktar´a hediye etti.

Akhisar Belediyespor kaptanı Hasan Kabze;" Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum. Biz Akhisarsporlu futbolcular olarak burada olmaktan gerçekten çok mutluyuz. Her şeyin başında sevgi var bizlerde sevgimizi arkadaşlarımıza azda olsa hissettirmek için buradayız. Biz sadece görüntü için burada değiliz, her zaman hem maddi hem de manevi olarak bu özel arkadaşlarımızla birlikte olacağız. Bu kapsamdaki bütün arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum diyerek sözlerine son verdi.

BAŞKAN HALİL HATİP´İN ŞOK İSTİFASI

Şiir okuması, Halk oyunları gösterileri ve Bayrağım gösterileriyle gece gösterileri sona erdi. Program sonunda söz alan Aksek Sevgi Çocukları Derneği Başkanı Halil Hatip;? Akhisar´da böyle güzel bir aileyi 20 senede kurduk. Bu derneğin her şeyi sizlersiniz, buradan yönetim kurulu arkadaşlarımı sizlere tanıtmak istiyorum dedikten sonra ben bu görevi bu gece bırakıyorum? diyerek sözlerine son verdi. Yönetim kurulu ve salonu dolduran izleyiciler Halil Hatip´in şok istifasını karşısında çok üzüldüler. Akhisar Aksek Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi yönetim kurulu üyeleri, öğrencilerin sahneye davet edilmesinin ardından program son buldu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ