ŞİAL başarıya doymuyor

Şeyh İsa Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Ebru Sevgi ve yönetim kurulu üyeleri Tunay Umutlu, Oya Erdeş ve Ayten Açık yaptıkları basın açıklaması ile Şeyh İsa Anadolu Lisesi sınavla öğrenci alan okullar listesinde yer almamasından durumun


Eğitim 17.04.2018 13:25:57 825 0

ŞİAL başarıya doymuyor

Şeyh İsa Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Ebru Sevgi ve yönetim kurulu üyeleri Tunay Umutlu, Oya Erdeş ve Ayten Açık yaptıkları basın açıklaması ile Şeyh İsa Anadolu Lisesi sınavla öğrenci alan okullar listesinde yer almamasından durumun öğrencileri ve velileri derinden üzdüklerini ifade ettiler.

Şeyh İsa Anadolu Lisesi, okul aile birliğinin yaptığı yazılı ortak basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi, ?Okulumuz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen liseler arası bilgi yarışmasında Ege Bölgesi Birincisi oldu.  İlçe, İl birincilikleri ardından Bölge finalinde ise diğer illerin birincilerini finalde de Türkiye´nin en nitelikli okullarından İzmir Fen Lisesi´ni eleyerek Bölge Birinciliğini elde etmiştir.  Gençlik Haftasında yapılacak olan Türkiye elemeleri için Ankara´da düzenlenecek yarışmaya Ege Bölgesini temsilen katılacaktır. Yarışmaya okulumuz 11-C sınıfı öğrencilerinden Berk Eral, Mustafa Ateş, Yunus Alpay, Hikmet Keserci ve Kaan Yılmaz katılmıştır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor Türkiye birinciliğinde başarılar diliyoruz.

Okulumuzun üniversiteye yerleşme oranına baktığımızda Tıp, Hukuk, Mühendislik, Eczacılık, Diş Hekimliği, Gastronomi ve Eğitim Fakülteleri alanında ciddi bir başarıya imza attığını görüyoruz. Ayrıca ERASMUS+ Avrupa Birliği Projesi, TUBİTAK 4006, TÜBİTAK 4007 proje ortağı olarak da Eylül ayında projeleri kabul görmüş nitelikli çalışmalarıyla Akhisar´ın ve bölgenin önemli okulu olarak herkesin gönlünde yer etmiş öğrencilerin barınabileceği pansiyonu olan ve başarı seviyesi yüksek olan bir eğitim kurumudur. Ancak Milli Eğitim Bakanlığının 10/04/2018 tarihinde yayınladığı sınavla öğrenci alan okullar listesinde okulumuzun olmaması, öğrencilerimizi, bizleri ve tüm öğrenci velilerimizi derinden üzmüştür.

Akhisar ilçemizde Şu an ilçemizdeki 8. Sınıf öğrencileri de derin üzüntü ve kaygı içerisindedirler. Öğrencilerin bu belirsizlik nedeni ile motivasyonlarının düştüğünü görmekteyiz. Diğer taraftan Akhisar´da sınavla öğrenci alınacak okullar listesinde yayınlanan okullardan kız öğrencilerin gidebileceği yeteri kadar okulun olmaması da ilçemizdeki kız öğrencilerimizi mağdur edecektir. Bakanlığımız vermiş olduğu bu kararı Akhisar´ımızın geleceği açısından tekrar gözden geçirmesini temenni ediyoruz? dedi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ