Şoförler İsyanda! ?Araçlarımız Hurdaya Döndü´

Akhisar sokaklarında yapılmakta olan kazı işlemleri, cadde ve sokakları kullanan araç sahiplerinin isyan etmesine neden oldu.


Gündem 20.06.2017 18:06:46 1428 0

Şoförler İsyanda! ?Araçlarımız Hurdaya Döndü´

Akhisar sokaklarında yapılmakta olan kazı işlemleri, cadde ve sokakları kullanan araç sahiplerinin isyan etmesine neden oldu. Konuyla ilgili hem odaya  üye esnaflardan hem de vatandaşlardan çok şikayet alan Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, şikayetleri ilgililere aktarmak amacıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Doğan yazılı açıklamasında, odaya üye esnafın daha çok servis yapan ve dolmuşçu esnafının kazılan yollar ve arkasından kapatma işlemlerinin sağlıklı olmaması dolaysıyla mağdur olduklarını söyledi. Bazı servis araçlarının kazıların neden olduğu lastik yarılmalarına ve araçlarının çukurlara, yol döşeme taşlarına çarpması sonucu ön takımlarının zarar görerek, büyük hasarlara neden olduğunu, bu hasarların her birinin 500-600 liralık maliyetlere yol açtığını kaydetti. Servis şoför esnafının her gün bu kazılardan dolayı şikayetçi olduklarını belirten Doğan, ?Yapılan bu kazılarda denetim de yok. Çalışanlar kafasına göre iş yapıyor. Kazı bölgelerinde önlem almadıkları gibi son derece de sağlıksız çalışıyorlar. Bu denetimsiz ve yol yüzeylerindeki sağlıksız çalışmalar yüzünden araçlar neredeyse hurdaya çıkacak duruma geldi. Kimisinin lastikleri yarılıyor. Kimisinin ön takımları bozuluyor. Bu işler bir plan program dahilinde yapılmalıdır. Çalışma yapacağınız bir sokağı kapatırsınız. Güvenlik önlemlerini alır, buna göre işlemleri yapar, sorun yaratmayacak şekilde kazı yerlerini kapatır, sonra başka bir cadde veya sokağa geçersiniz. Her cadde ve sokakta açılmış kanal, gelişi güzel kapatılmış kazı yerleri var. Bunlardan dolayı araçların çukurlara, buradaki bozuk yerlere lastiklerinin takılmaması içten değil. Her gün sık olarak bu cadde ve sokakları kullanan hem servis, hem de dolmuş araçları için büyük bir dert oluyor. Bu işlerin sorumlusu kimdir. Neden denetlemezler. Akhisar halkı cezalandırılıyor mu? İki belediye Akhisar ve Büyükşehir anlaşarak bu soruna çok acil çözüm üretmeleri gerekiyor´´ açıklamalarında bulundu.

Oda Başkanı Doğan, trafik lambalarının bazen bozulduğunda, daha önce Akhisar Belediyesi ile hemen sorunu çözebilirken, şimdi Büyükşehir´e bildirimi yapmalarından 2-3 saat sonra müdahale edildiğinden şikayetçi olarak, ?Buna da bir önlem alınmasını´´ istedi. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ