SOKAKLAR BOŞALDI

Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkıp kısa sürede dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs ile mücadele kapsamında çalışmalar Akhisar´da da devam ediyor.


Gündem 7.04.2020 16:31:10 1341 0

SOKAKLAR BOŞALDI

Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkıp kısa sürede dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs ile mücadele kapsamında çalışmalar Akhisar´da da devam ediyor. Sosyal izolasyonu azaltmak adına geçtiğimiz günlerde alınan kararlar doğrultusunda Şehit Teğmen Tahir Ün Cadde´si araç trafiğine kapatılmıştı. Vatandaşlar bu süre zarfında bankalar ve ptt binasındaki işlerini halletmek için birden sokağa çıkınca istenmeyen kalabalıklar meydana getirdi. Akhisar Belediyesi zabıta ekiplerince sıraya giren vatandaşlara sosyal mesafeyi ayarlayabilmeleri için kaldırımlara sosyal mesafe çizgisi çizseler de oluşan kalabalıkları giderebilmek amacıyla birkaç vatandaşa da para cezası kesildi. Ayrıca sokağa çıkma yasağına uymayan 20 yaş altı bir vatandaşa ve 65 yaş üstü bir vatandaşa para cezaları kesildi.  Zabıta ekipleri gün içerisinde anonslar yapıp sosyal izolasyona uyulması gerekliliği üzere anons yaptı, Emniyet güçleri de bu süre zarfında halkın güvenliğini sağlamak için sokaklarda nöbetteydi. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu´da yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmesi yönünde uyarılarda bulundu. 07 Nisan Salı günü tarihiyle tüm uğraşların sonuç verdiği ve vatandaşların sosyal izolasyonu ciddiye almaya başladığı da görüldü. Geçtiğimiz 6 Nisan Pazartesi günü Alış Veriş Festivali günlerini aratmayan kalabalık 7 Nisan Salı günü yerini boş sokaklara bıraktı. 

 

HEP BERABER GÜÇLÜKLERİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu duyarlılık gösterip caddeyi işgal etmeyen herkese teşekkürlerini yaptığı sosyal medya paylaşımıyla duyurdu. Yapılan paylaşımda ?Duyarlı davranan tüm Akhisarlı hemşerilerime sonsuz teşekkürler. Birlikte başaracağız!? ifadelerine yer verilirken hep beraber güçlüklerin üstesinden geleceğiz mesajı verildi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ