Soma Davası 20 Şubat´a ertelendi

Soma´da 13 Mayıs 2014 günü meydana gelen ve 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görüne davanın 14.duruşması 4.oturumunda son buldu.


Polis/Adliye 26.01.2017 16:02:27 385 0

Soma Davası 20 Şubat´a ertelendi

Soma´da 13 Mayıs 2014 günü meydana gelen ve 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görüne davanın 14.duruşması 4.oturumunda son buldu.

Sabah saat 09.30´da başlayan ve müdahil avukatların esasa ilişkin beyanlarının ardından sanık avukatların da taleplerini dinleyen mahkeme başkanı Aytaç Ballı tutukluların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 20 Şubat 2017 Pazartesi gününe erteledi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Soma Kömür İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, Teknik Müdür İsmail Adalı, Teknik Nezaretçi Ertan Ersoy ve Emniyet Teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik ile bazı tutuksuz sanıklar, mağdur aileleri ve taraf avukatları ile geçen duruşmada birleştirilen dosya kapsamında ifadeleri alınan tutuksuz sanıklardan Hayri Kebapçılar ile Murat Bodur katıldı.

Müdahil avukatlardan Selçuk Kozağaçlı facianın yaşandığı maden işletmesinin halen malum şirketin elinde bulunduğunu ve maden ocağının iadesi gerektiğini savunarak sunum eşliğinde beyanını gerçekleştirdi. Kozağaçlı ayrıca maden faciasının gerçekleştiği dönemde görev yapan Enerji Bakanı, Çalışma Sosyal ve Güvenlik Bakanı ile müsteşarları, projeleri denetleyen Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) müfettişleri, onay veren MİGEM müfettişlerinin cezalandırılması ve cezalarında da indirim yapılmamasını istedi.

Tutuklu sanıklardan Can Gürkan sunum eşliğinde savunma yapmak için en az 3 aylık ek süre istediğini ardından rahatsızlığı nedeniyle ilk duruşmalara katılamayan Ramazan Doğru ise mahkeme başkanından ek süre istedi. Söz alan diğer müdafi avukatları da tutukluluk hallerine itiraz ederek, esasa ilişkin beyanda bulunmak üzere süre talebinde bulundu.

Savcı Şükrü Akyıl, esasa ilişkin beyanda bulunmak için ek süre isteyince Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı talepleri de reddederek davayı 20 Şubat´a erteledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ