Soma davasında söz sırası mağdur işçilerde

Geçtiğimiz yıl 13 Mayıs´ta 301 işçinin hayatını kaybettiği 162 işçinin de yaralandığı Soma´daki maden faciasında yaralı kurtulan 13 işçinin bugün Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde tanık olarak dinlenmesi bekleniyor.


Polis/Adliye 27.08.2015 10:58:06 233 0

Soma davasında söz sırası mağdur işçilerde

Ölümle yaşam arasında verdikleri mücadeleyi tekrar yaşayacak olan maden işçilerinin anlatacakları ara karar öncesi büyük önem taşıyor.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma maden kazası ceza davasının 3´üncü duruşmasının 8´inci oturumu başladı. Maden şehidi yakınlarının yoğun güvenlik önlemleri altında mahkeme salonuna alındığı duruşmanın ilk 7 gününde 8´i tutuklu 38´i tutuksuz toplam 46 sanığın çapraz sorgulaması dün tamamlandı. Mahkeme heyeti 28 Ağustos Cuma günü vereceği ara karar öncesinde mahkemeye tanık olarak davet edilen 30 mağdur işçiden 17´si çeşitli mazeretlerle duruşmaya katılamayacağını bildirdi. Mahkemede tanık olarak 13 mağdur maden işçisi dinlenecek. Yoğun duman altında saatlerce yerin yüzlerce metre altında ölümle yaşam arasında gidip gelen ve faciadan yaralı olarak kurtulan 13 maden işçisi o günü ve faciadan önceki madendeki çalışma şartlarını anlatacaklar.

Davanın 3´üncü duruşması yarın sanık ve müşteki avukatlarının yazılı taleplerinin alınmasının ardından ara karar verilmesiyle tamamlanacak.