SOMA DAVASINA BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili davanın ilk duruşması, 13 Nisan Pazartesi günü Akhisar'da yapılacak.


Polis/Adliye 10.04.2015 16:04:23 1622 0

SOMA DAVASINA BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli savcılar Mehmet Fatih Kırbaş, Murat Saygı ve Sertaç Ekici tarafından eksiklikleri tamamlanıp yeniden hazırlanan iddianamenin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından, ilk duruşma Akhisar Belediyesinden 4 yıllığına kiralanan kültür salonunda gerçekleşecek. Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, 1 Aralık 2014'te, yaptığı açıklamada duruşma salonu tadilatı için 95 bin 507 lira harcandığını açıklamıştı.

Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Manisa, İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve birçok çevre il ve ilçelerden gelecek destekler ile birlikte yaklaşık 1000 güvenlik görevlisinin hizmet vereceği, 112 acil servis ekipleri ve Soma'dan da 1 adet TOMA'nın bulundurulacağını kaydetti. 3 aşamalı barikat kurulacağını kaydeden Emniyet Müdürü Pınar, orta barikat içerisinde basın mensuplarının yer alacağı bildirildi. Öte yandan mahkemeye her basın kuruluşundan bir temsilcinin mahkemeye girmesine izin verileceği bildirildi.

Ayrıca bazı sivil toplum örgütleri ve kuruluşlarının yapacakları gösteri ve açıklamalarından dolayı duruşma salonunun 1 kilometrelik alanında çeşitli güvenlik önlemlerinin alınacağı belirtildi. Öte yandan duruşma salonu bitişiğinde bulunan Ülkü İlköğretim Okulu öğrencilerien okul yönetimi tarafından bilgi verilerek duruşma süresince öğrencilerin velileri ile birlikte okula gelmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ