SÜRÜCÜ SINAVINDA TABLET DÖNEMİ

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon uygulama sınavında tablet üzerinden değerlendirme uygulamasına geçti.


Eğitim 9.04.2018 11:26:56 343 0

SÜRÜCÜ SINAVINDA TABLET DÖNEMİ

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon uygulama sınavında tablet üzerinden değerlendirme  uygulamasına geçti. Birçok yönden avantajları bulunan sistem Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından kısa süre önce uygulamaya alınmıştı. Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de kısa süre içinde altyapı ve eğitim çalışmalarını tamamlayarak 7-8  Nisan 2018 günlerinde yapılan direksiyon sınavı uygulamalarını tablet ile değerlendirerek gerçekleştirdi.

Sınav komisyonu üyesi öğretmenler, sınav sırası gelen adayların fotoğraflarını çekip sistemle eşleştirip, kimlik kontrolü yaparak başladıkları sınavda, adaylara tablet üzerinde yüklü program sayesinde  sordukları soru ve uygulama becerilerine göre  işaretleme yaparak sınavlarını gerçekleştirdiler. Uygulamanın birçok yönden avantaj sağladığını belirten komisyon üyesi öğretmenler, teknolojinin her alanda olduğu gibi sürücü direksiyon uygulama sınavında da avantajlarından faydalanılmasının memnuniyet verici olduğunu belirttiler.

Konu hakkında bilgi veren Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer  yeni sistemin birçok açıdan tasarruf sağladığı gibi sınava giren adayların sonuçlara daha kısa sürede ulaşabilme imkanının doğduğunu belirtti.

Mermer açıklamasında? İlçemizde yılda ortalama 20 adet MTSK direksiyon uygulama sınavı yapılmaktadır. Bakanlığımız Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün teknolojik gelişmelerin takibi hususunda göstermiş olduğu önem neticesinde vatandaşlarımızın sınavlara daha rahat ulaşabilmesi hedeflenmektedir. Dolayısı ile müdürlüğümüzce de tüm gelişmeler  titizlikle takip edilip derhal uygulamaya konulmaktadır. Son olarak da sınavlarda tablet kullanımına başlayan ilçelerden biri olmaktan gurur duymaktayız. Tablet kullanımı sayesinde çok büyük oranda kağıt tasarrufu sağlanırken aynı zamanda da sınava giren adaylarımız sınav sonucunu öğrenmek için sınava giren adayların tamamının sınavının  bitimini beklemek zorunda kalmamaktadır. Sınav sonunda adaylarımızın cep telefonlarına mesaj olarak anında sonuçlar gelmektedir.

Müdürlüğümüzce bundan böyle vatandaşımıza kolaylık sağlayacak tüm gelişmeler anında takip edilerek daha iyi hizmet verebilmek adına daha gayretli çalışmalarımız da devam edecektir. Değerli halkımıza saygılarımızla? ifadelerini kullandı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ