Taşımalı Eğitim Şoförlerine Trafik ve Rehberlik Eğitimi

Akhisar İlçe Milli Eğitim'in düzenlediği Misak-ı Milli İlkokulu Hakkı Oyan Kültür Salonunda verilen trafik ve rehberlik eğitimine taşımalı eğitim okullarına öğrencileri taşıyan şoförler katıldı.


28.01.2015 15:25:16 2395 0

Taşımalı Eğitim Şoförlerine Trafik ve Rehberlik Eğitimi

Akhisar İlçe Milli Eğitim’in düzenlediği Misak-ı Milli İlkokulu Hakkı Oyan Kültür Salonunda verilen trafik ve rehberlik eğitimine taşımalı eğitim okullarına öğrencileri taşıyan şoförler katıldı.

Milli Eğitim tarafından Hakkı Oyan Kültür Salonunda gerçekleşen trafik eğitiminde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Zengintaş, Jandarma Astsubay Üst Çavuş Muhammed Altun ve Trafik Tescil Büro Amirliği’nden Polis memuru Erkan Yenilme ve Rehberlik alanı öğretmeni  İlkay Yenal sunum yaptı.

2 oturumla gerçekleşen seminerde sabah 09.00- 12.00 arası trafik eğitimi verilirken öğleden sonra 14.00- 15.00 arasında rehberlik semineri verildi. Rehberlik alanıyla ilgili sunumu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Zengintaş ve Rehberlik alan öğretmeni İlkay Yenal gerçekleştirdi.

Taşımalı eğitimin yapıldığı lise, ortaokul, ilkokul ve özel eğitim okullarına öğrenci taşıyan servis şoförlerine verilen trafik eğitiminde; trafikte karşılaşılacak zorluklar, kaza durumunda ortaya çıkacak olumsuz koşullar ve dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Öğleden sonra gerçekleştirilen rehberlik eğitiminde ise yaş grupları itibariyle davranış modelleri, etkili iletişim yöntemleri, araç şoförlerinin, rehber personelin veliye ve öğrenciye yaklaşımı konularında sunum yapıldı.