TFF 1. LİG FİSTÜRÜ ÇEKİLDİ

2020-2021 sezonu TFF 1. Lig fikstür çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu´nda yapıldı.


Spor 28.08.2020 17:54:10 1367 0

TFF 1. LİG FİSTÜRÜ ÇEKİLDİ

2020-2021 sezonu TFF 1. Lig fikstür çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu´nda yapıldı. Gelecek sezon fikstür çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, TFF 1. Lig kulüpleri başkan ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. TFF 1. Lig, 11 Eylül 2020 tarihinde oynanacak maçlar ile başlarken, sezon 8 Mayıs 2021 tarihinde tamamlanacak. Normal sezon sonrasında oynanacak play-off maçlarına ilişkin tarihler ise daha sonra ilan edilecek. Konu üzerine Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden paylaşım gerçekleştirildi. Yapılan paylaşımda TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın´ın yaptığı açılış konuşmasında hedeflerinin takımları yeniden taraftarlar ile buluşmak olduğunu belirtti. TFF sitesinde konu üzerine yer alan paylaşımda;

 

?Yılmaz Büyükaydın: Hedefimiz takımlarımızı taraftarıyla buluşturmak
TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, fikstür çekimi öncesinde yaptığı açılış konuşmasında şu değerlendirmede bulundu:

?Sözlerime; pandemi sürecinde, ülkemiz için kahramanca görev yapan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bu sezon içerisinde, sağlık çalışanlarımıza yönelik birçok etkinlik planlıyoruz. Futbol vasıtasıyla, bir nebze de olsa onlara moral vermek ve şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Uzun süren bir sezonu, sizlerin de katkılarıyla pandemiye rağmen başarıyla tamamladık. Süreç boyunca tüm kulüplerimiz önemli fedakarlıklar gösterdi. Futbolun geri dönüşü için sağlık kurulumuz da çok önemli bir protokol hazırladı. Onların çalışmaları, futbolun önümüzdeki sezonda da oynanabilmesi için bizlere ışık tutacak.

Geçtiğimiz sezon gösterdi ki, taraftarın olmadığı karşılaşmaların futbol coşkumuza olumsuz etkileri oluyor. Hedefimiz, önce insan sağlığını gözeterek, bir an önce takımlarımızı taraftarları ile buluşturmak. Ekim ayında başlamayı planladığımız, düşük kapasiteli de olsa seyircili futbola dönüşün siz kulüplerimize maddi ve manevi olarak büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Umarız, bu sayede seyir zevki ve rekabet seviyesi yüksek, dostane karşılaşmalar izleriz. Sözlerime son verirken, bütün kulüplerimize yeni sezonda başarılar diliyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 2020-2021 sezonu herkese hayırlı olsun." ifadeleri yer aldı.

AKHİSARSPOR´UN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

Gelecek sezon TFF 1. Lig´de mücadele edecek Akhisarspor´un rakipleri 2020-2021 sezonu fikstür çekimleriyle belli oldu. Yeşil siyahlı ekibin ilk rakibi 13 Eylül´de Tuzlaspor olacak. Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden alınan verilere göre kalan haftalarda Akigoların rakipleri ise;

2. hafta rakibi Royal Hastenesi Bandırmaspor,

3. hafta rakibi Balıkesirspor,

4. hafta rakibi Yılport Samsunspor,

5. hafta rakibi Menemenspor,

6. hafta rakibi İstanbulspor A.Ş.

7. hafta rakibi Bursaspor,

8. hafta rakibi Eskişehirspor,

9. hafta rakibi Boluspor,

10. hafta rakibi Ankara Keçiörengücü,

11. hafta rakibi Osmanlıspor Futbol Kulübü,

12. hafta rakibi Adana Demirspor,

13. hafta rakibi Adanaspor A.Ş.

14. hafta rakibi Altınordu,

15. hafta rakibi Altay,

16. hafta rakibi Giresunspor,

17. hafta rakibi Ümraniyespor,

18. hafta rakibi Tuzlaspor A.Ş.

19. hafta rakibi Royal Hastenesi Bandırmaspor,

20. hafta rakibi Balıkesirspor,

21. hafta rakibi Yılport Samsunspor,

22. hafta rakibi Menemenspor,

23. hafta rakibi İstanbulspor A.Ş.

24. hafta rakibi Bursaspor,

25. hafta rakibi Eskişehirspor,

26. hafta rakibi Boluspor,

27. hafta rakibi Ankara Keçiörengücü,

28. hafta rakibi Osmanlıspor Futbol Kulübü,

29. hafta rakibi Adana Demirspor,

30. hafta rakibi Adanaspor A.Ş.

31. hafta rakibi Altınordu,

32. hafta rakibi Altay,

33. hafta rakibi Giresunspor ve

34. hafta rakibi Ümraniyespor olacak.





Haber Kaynak : HABER MERKEZİ