TFTF, AKHİSAR TARAFTARLARININ YANINDA


Spor 15.08.2013 14:04:23 5724 0

TFTF, AKHİSAR TARAFTARLARININ YANINDA

Tüm Futbol Taraftarları Federasyonu Yönetim Kurulu adına açıklama yapan TFTF Basın Sözcüsü Sadullah Ergin, Akhisar Taraftarlar Derneğinin ilçe stadının eksiklerinin giderilmesi amacıyla başlatmış olduğu imza kampanyasında yanında olduklarını belirtti.
Akhisarspor Taraftarları Derneği`nin Akhisar Belediyespor`un Süper Lig maçlarını Akhisar ilçesinde oynaması talebiyle başlatmış olduğu imza kampanyasına Tüm Futbol Taraftarları Federasyonu (TFTF) olarak tam destek veriyor ve bu haklı davalarında yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz diyen Ergin, şu açıklamada bulundu;
“Akhisarspor Taraftarları Derneği Başkanı Nihat Uz ve yönetim kurulunun, Spor Toto Süper Lig`deki maçlarını Akhisar`da oynanması için ilçedeki mevcut şehir stadının revize edilmesine yönelik başlattıkları imza kampanyası büyük ilgi gördü.
Ege Bölgesinin tek temsilcisi olan Akhisar Belediyespor, ilçedeki mevcut şehir stadının Süper Lig kriterlerine uygun olmaması nedeniyle geçen sezon maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı`nda oynamıştı.
Yeni stadının yapılamamsı nedeniyle mevcut şehir stadının Süper Lig kriterlerine çıkarılmasını isteyen Akhisarspor Taraftarları Derneği, “Fısıldamıyoruz, Haykırıyoruz. Stadyum Meselesi, Memleket Meselesi” mevcut şehir stadımız revize edilsin, Süper Lig maçları Akhisar`da oynansın, takımımızla birlikte, Akhisar ekonomisi, Akhisar esnafı ve işadamları kazansın sloganıyla başlattığı imza kampanyasına on bini aşkın sporsever katılmıştır.
Akhisar halkının ve Akhisarlı sporseverlerin tabii hakkı olan kendi ilçelerinde maç izleme talepleri için başlatılan imza kampanyası, spor kamuoyunda önemli ses getirmiştir.
Süper Lig maçlarının Akhisar`da oynanması halinde ilçede güzel bir hareketlilik yaşanacak ve Akhisar esnafı bundan kazançlı çıkacaktır.
Akhisar şehir stadının eksikliklerinin yapılacak çalışmalarla giderilmesi ve Süper Lig standartlarına getirilmesi Akhisar taraftarlarının en büyük isteğidir. Bu haklı ve masum talebin dikkate alınarak bu sorunun giderilmesi için TFTF olarak devlet büyüklerimize ve yetkililere çağrıda bulunuyoruz.
Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Genel Müdürü ve diğer yetkililerin gereken çalışmayı yapacaklarını umut ediyoruz” dedi.