Ticaret Odası İlkokulu´ndan ?Saygı Şöleni?

Akhisar´da Yükselen Değerler Projesi kapsamında Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, Akhisar İlçesi Eğitim Kurum Müdürleri, Akhisar Ticaret Odası İlkokulu veli, öğrenci, öğretmen ve idarecileri el ele vererek muhteşem bir geceye imza attıla


Eğitim 9.01.2016 11:51:17 651 0

Ticaret Odası İlkokulu´ndan ?Saygı Şöleni?

Akhisar´da Yükselen Değerler Projesi kapsamında Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, Akhisar İlçesi Eğitim Kurum Müdürleri, Akhisar Ticaret Odası İlkokulu veli, öğrenci, öğretmen ve idarecileri el ele vererek muhteşem bir geceye imza attılar. Çocukların ilk sahne deneyimleri olan, konferans salonundaki gösterilerde, saygı konulu drama çalışmaları, öğretmenlerle öğrencilerin birlikte hazırlayarak çektikleri video gösterisi,  tiyatro gösterileri, gölge oyununun unutulmaz kahramanları Karagöz ve Hacivat´tan saygı konulu söyleşi, solo ve koroyla söylenen türküler,  canlı performanslar, ilahiler, semazen gösterisi, ney dinletisi, yaklaşık 500 kişinin izlediği salonda ayakta alkışlanarak ödüllendirildi.

 Okul Müdürü Selçuk Akyıldız,  proje kapsamında okulun baştan sona saygı konusuyla iç içe olduğunu, artık bahçede, sokakta, yolda okulun öğrencilerini, yürüyüşlerinden birbirleriyle olan ilişkilerinin düzeyliliğinden, tavır ve davranışlarından anlayabildiğini aktardı.  Okulda manevi bir havanın, değerler eğitimi projesiyle çocukların davranışlarına yansıdığını, küçükten büyüğe herkesin karakter eğitimlerinde birçok değişimin gözlendiğini dile getirdi. Velilerin okullarına gelerek teşekkür ettiğini belirten Akyıldız, ?öğrencilerimiz artık yolda gördükleri teyzelerin poşetlerini taşımak için yarışıyorlar. Bir yaşlı, bebekli anne görünce yardım ediyorlar, anne babaların aktardıklarına göre dolmuşta otobüste yer vermek için hemen ayağa kalkıyorlarmış... Bunlar geleceğin emanetçisi olan çocukları yetiştirme sürecinde biz idareci ve öğretmenlere yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Özellikle projede bizlerin yer almasını sağlayan, öğretmen arkadaşlarımızla birlikte öğrencilerimizin parıldayan gözleri ve kocaman yürekleriyle, etkinliklerde var olmalarına vesile olan, İlçe Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürümüz Mustafa Akkuyu´ya, Halk Eğitim Müdürümüz Süleyman Erdem Hocamıza, eğitime böylesine güzel bir projeyle katkıda bulundukları için teşekkür etmek isterim? dedi. 

Kurum Müdür Yardımcısı Murat Yavuzer ise, okullarının yaklaşık 2 aydır şölen havasında her günlerinin ayrı bir planlama ve etkinlikle geçtiğini,  koridorlarda neşeli ama birbirine saygıyla davranan, saygıyla seslenen öğrencilerle birlikte olmanın heyecanını yaşadığını anlattı. Yavuzer, kantin önünde sıra olan, küçüklere sıra veren çocukları gördükçe proje pilot okulu olmanın avantajlarını gördüğünü belirterek ?Öğretmenlerin büyük emeği, özverisi, gayretli çalışmaları sonucunda, okulca saygı değerini içselleştirdiğimizi düşünmekteyim,  velilere de bizlere destek verdikleri için teşekkür ederim? dedi.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Mustafa Akkuyu ise Akhisar´ın bugün akademik yönden olduğu kadar karakter eğitiminde de nevi şahsına münhasır projelerle adını yücelttiğini, çocuklara yapılan yatırımın her zaman faydalı sonuçlar ortaya çıkardığını,  Akhisar´dan Yükselen Değerler proje okullarının yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu belirtti.

Akhisar Halk Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, yola çıkarken hayırlısı ile ilk adımı attıklarını, değerler eğitimi yolunda Akhisar´daki eğitim kurumları yönetici ve öğretmenleriyle büyük aşamalar kaydettiklerini, çocukların yüreklerine dokunabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktararak, ?Bu gece Akhisar´ın değerler eğitiminde ailenin verdiği destekle, çocuklarımızın ahlaki yönden gelişmelerinde atılımlar yapılabildiğinin bir göstergesidir. Okul, aile, çocuk üçgeninin eğitim ve öğretimde vazgeçilmez bir bütün olduğunu belirterek,  gelecek için bugünün çocuklarını akademik olduğu kadar ahlaki yönden de pekiştirme ortamları tasarlamanın görevimiz olduğunu unutmadığımız müddetçe, bizi biz yapan değerlere bağlı bir nesil yetiştirebiliriz? diyerek sözlerine son verdi.

Akhisar´dan Yükselen Değerler ?Saygı? gecesinde, son olarak Ticaret Odası İlkokulu´nda yapılan resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren ilk üç öğrenciye ve Halk Eğitim Müdürlüğü değerler eğitimi sandığına, öğrencilerce yazılan saygılı davranışları içeren anı anekdotlarının değerlendirilmesi sonucunda dereceye giren ilk on öğrenciye hediyeler verilerek program sona erdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ