Ticaret Borsasından Kahveciler Odasına Ziyaret

Ticaret Borsasından Kahveciler Odasına Ziyaret


Gündem 9.03.2013 12:15:19 6296 0

Ticaret Borsasından Kahveciler Odasına Ziyaret

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Demirci, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Bulanık, İbrahim Arslan ve Genel Sekreter Gölden Dikili Altaş ile birlikte Akhisar Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney'i 4.'cü Hasat Şenliğine katkılarından dolayı ziyaret ederek teşekkür belgesi verdi.

Ziyarette, Akhisar'ın her geçen yıl hem ekonomik, hem de nüfus olarak geliştiğini belirten Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Demirci, atıl durumda bekletilen Akhisar Askeri Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılması STK'ların harekete geçmesi gerektiğini, sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek konuyu gündeme getirmesi gerektiğini ifade etti.

SİVİL UÇUŞA AÇILSIN

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki askeri havaalanının 1999 yılında sivil uçuşlara açılmak istendiğini, dönemin Valisi Muzaffer Ecemiş'in, "İçişleri Bakanlığı'ndan, Akhisar Havaalanı için 25 kişilik emniyet kadrosu talep ettik. Gerekli çalışmalar devam ediyor. Akihsar'da sivil yolcu indirme bindirme işlemine açılacak olan havaalanı, İzmir Adnan Menderes Havaalanı İşletme Başmüdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet verecek" şeklinde konuştuğunu hatırlatan Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Demirci, konuyu tekrar gündeme getirdi. Demirci, "Sivil uçuşlara açılması, Akhisar'ımıza katma değer kazandırır” dedi.

ZEYTİN DÜNYAYA AÇILIR

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Demirci, zeytin ticareti yapan iş adamlarının Akhisar'a gelemediğini hatırlatarak, "Akhisar'a zeytin almak için yada başka bir ticari bağlantı yapmak için gelen işadamları İzmir'e inmek zorunda kalıyor. İzmir'de otellerde konaklıyor. İzmirli bazı kişiler bunları bularak orada iş bağlantısı yapıyorlar. Bu işadamları Akhisar'a gelmeden geriye dönüyorlar. Eğer bu havaalanı açılırsa, bu insanlar direk Akhisar'a gelecek ve Akhisar'dan alış-veriş yapacak” dedi.

STK'LAR HAREKETE GEÇMELİ

Havalananı konusunun tekrar gündeme getirilerek atıl durumda bırakılan havaalanının ilçe ekonomisine kazandırılması gerektiğine dikkat çeken Demirci, "Biz sivil toplum örgütleri olarak bir araya gelip, konuyu derinlemesine inceleyerek bir rapor hazırlayabiliriz. Ardından Manisa'yı Ankara'da temsil eden milletvekillerimiz aracılığı ile konuyu her daim sıcak tutarak bu isteğimizi hayata geçirmeliyiz” dedi.

Akhisar Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney'de oda olarak havaalanının sivil uçuşlara açılması için ellerinden gelen her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Haber Merkezi