Trafikte Araçların Yüzde 20-25´i Sigortasız Dolaşıyor

Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, 3 yıldır çözülemeyen araç sigorta primleri sorunu konusunda basın toplantısı yaparak, iktidar ile sigorta şirketleri arasında çözüme kavuşturulmasını istedi.


Gündem 1.08.2017 21:30:23 851 0

Trafikte Araçların Yüzde 20-25´i Sigortasız Dolaşıyor

Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, 3 yıldır çözülemeyen araç sigorta primleri sorunu konusunda basın toplantısı yaparak, iktidar ile sigorta şirketleri arasında çözüme kavuşturulmasını istedi. Çözülemeyen sorun nedeniyle trafikte yüzde 20-25 aracın sigortasız dolaştığını ileri süren Doğan, ticari ve özel araç sahiplerinin mağdur olduklarını belirtti.

Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı binasında basın toplantısı yapan Doğan, ?Sigorta ettirmek isteyen kimi araç sahipleri için onlayın sistemde izin verilmemektedir ya da primler yüksek hesaplanarak araç sahiplerinin beklentisi üzerinde rakamlar açıklanmaktadır. Bundan dolayı motosiklet ve traktör araç sahipleri sigortalardan faydalanamıyor. Bu nedenle de trafikte sigortasız dolaşıyorlar ve cezaya maruz kalıyorlar´´ açıklamasını yaptı. ?Her iki traktörden birisinin ve her 10 motosikletten 7´sinin sigortasız olduğu kayıtlarda da görülüyor´´ diyen Halil İbrahim Doğan, ? Sigortacılar adeta yüksek primler çıkartarak aracın sigorta yapılmamasını teşvik eder gibi davranıyorlar. Sigorta yapılmadığı zaman maliye gelir kayıpları yaşıyor. Tüm bunlardan dolayı Akhisar´da araçların yüzde 20-25´i trafikte sigortasız olarak dolaşıyorlar´´ konusuna değindi. Doğan sözlerini, ?Günümüzde her konuda hemen çözüm getiren iktidar nedense sigorta primi konusunu ağırdan almakta ve sorunun devamına yol açmaktadır´´ diyerek sürdürdü ve devamla şu ifadeleri kullandı: ? Araç sahipleri için bir güvence niteliği taşıyan, yasalarda da zorunlu hale gelen araç sigortası problemine ortak bir çözüm üretilerek, mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını ivedilikle bekliyoruz. Her kuruma söz geçirenler, sigortacılara neden kendilerini dinletemiyorlar anlayamadım?  İktidardan, bu konuda çözüm bulunmasını bekliyoruz.´´

 

Sürücüler Kazalara Karşı Uyanık Olsunlar

Halil İbrahim Doğan, kazaların arttığını, özellikle yaz aylarında mevsim gereği de sürücüler açısından hataya açık olduğunu hatırlatarak, bu konuda şunlara değindi: ?Trafikte kazalar acılarımıza neden oluyor. Bu konuda araç sahiplerini uyararak, daha dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uyarak hayatta kalmalarını, kendilerine ve etraflarına acı yaşatmamaları en büyük dileğimizdir. Özellikle tatil dönemlerinde kazalar artıyor. Bulunduğumuz yaz aylarında tatile giden hemşerilerimizi bir kez daha uyarmak istiyorum. Kazaların mutlaka bir nedeni vardır. Bu nedenlerin başında şoförlerimizin ve araç sürücülerinin bilgisizliği ve uykusuzluğu geliyor. Buradan araç sahiplerine sesleniyorum; Uykunuzu tam alarak yola çıkın. Trafik bilgilerinizi tazeleyin ve yoldaki işaret ve levhalara dikkat edip, hız sınırlarını aşmayın.´´Doğan basın toplantısında sözlerini, ? Yollar biter. Önemli olan sağ salim eve dönmektir.  Bildiğiniz gibi trafikte plakalar konusunda yeni önlemler alındı ve ağır yaptırımlar getirildi. Artık plakalar düzgün takılacak, vida kullanılmayacak. Muayenelerde plaka mutlaka kontrol ediliyor ve ağır kusurlar arasında sayılıyor.  Bu konuda Akhisarlı araç sahiplerinin buna dikkat etmelerini ve plakalarını kontrol ederek, yeni plaka basımı konusunda gereğini yaparak her hangi bir mağduriyet yaşamamaları konusunda bir kez daha uyarılarımızı yapmak istiyoruz´´ şeklinde sonlandırdı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ