TÜRFAD´dan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı´ya plaket

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Akhisar Şubesi, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı´yı makamında ziyaret etti.


Gündem 24.11.2017 12:13:15 751 0

TÜRFAD´dan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı´ya plaket

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Akhisar Şubesi, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı´yı makamında ziyaret etti. TÜRFAD heyetini Belediye Encümen Salonunda konuk eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı özellikle stadyum ile ilgili süreci ve gelinen son nokta ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyarette ilk olarak söz alan TÜRFAD Akhisar Şube Başkanı Hüsnü Kahraman, ?burada ziyaretimizin esas amacı Belediye Başkanımıza bir ödül takdim etmektir. Bu takdim Belediye Stadyumunun yapılışa ile ilgilidir. Belediye Başkanlığı makamında ben de bir dönem oturduğum için biliyorum, Belediye Başkanları dönemleri içerisinde işler yaparlar. Bu yatırım ve tesislerin hepsinin bir anlamı vardır. Her gelen belediye başkanları da gücünün yettiğince fırsatları bulduğu oranda yatırım yaparlar ve memleketine hizmet eder. Her belediye başkanı da yaptığı bir hizmeti ile de anılır. Salih başkan döneminde de anılacak bir çok tesis var, ilk başta bu belediye hizmet binamızı yaptı. Ama bence en önemli ve en belirgin yatırımı da stadyum olmuştur. Stadyum bir şehrin olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Salih başkan herkesin girişemeyeceği bir işe girişti, bu çok büyük bir yatırımdı. Her belediye başkanı ben stadyum yapacağım deyip de işin içinden çıkamaz. Bu hakikaten büyük bir yatırım ve bunu becermek de çok önemli. Salih başkan bu konuda hem kararlılık gösterdi, hem istikrarlı davrandı. Geç kalınmasına rağmen zamanı içerisinde biraz gecikse de bitirme fırsatını imkanını bulabildi ve stadyumumuz artık bitti. Akhisar´da çok güzel bir stadyuma sahip oldu ve bir ömür boyu bu stadyum anılacaktır. Salih Hızlı başkanımız da bununla birlikte anılacaktır. Biz de bu düşünce içerisinde Salih Hızlı başkanımıza bu hizmeti karşılığı değil ama bir göstergesi olarak bir plaket hazırladık. TÜRFAD Akhisar Şubesi olarak kendilerine bu plaketi takdim etmek istiyorum? dedi.

Bu plaketin takdiminden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ?futbol temsil gücü çok yüksek olan bir branştır. Dolayısıyla yönetimi de çok zor bir mecradır. Burada da futbol adamlığı kavramı içerisinde yer almak çok kolay değildir. Temsil yeteneğinin çok yüksek olması neticesiyle de burada olmak ülkedeki bir çok sorunu da beraberinde göğüslemeyi getiriyor. Aslında biz bu temsil yeteneğini olumluya çevirmeye çalışıyoruz ve herkes bunun farkında. Fakat buraya daha fazla özen gösterirsek Türkiye´deki bir çok şeyi çözebiliriz. Çünkü statlardaki dönen olayların hepsi Türkiye´nin sosyolojisi ile bağlantılı şeyler. Oralar düzen altına alındığında daha iyi gelmeli ki, kötü olduğunu da söylemiyorum, daha iyi hale geldiğinde öyle zannediyorum ki ülkemizdeki bizim toplumsal barış diyebileceğimiz şey çok daha iyi hale gelebilecektir. Bu anlamda da ben futbolun temsil gücüne çok inanıyorum ve bunun toparlanması ile ilgili de gayretlerinden dolayı bütün futbol adamlarına bu ülkenin bir vatandaşı olarak teşekkür ediyorum. Dolayısıyla bu gayretlerin devamını diliyorum.

Türkiye´nin gelişimi içerisinde aynı paralelde Akhisar´ı da geliştirdiğimize inanıyorum. Yaptığımız bir çok yatırım var, en başta Gölet alanını sürdürülebilir proje anlamında devam ettirdik. Bunun yanında belediye hizmet binamız var, toplu konutlar yaptık, arıtmalar derken Akhisar´ın bütün alt yapısını toparladık. Tabiki sürpriz olarak da karşımıza Akhisarspor başarısı ve bu başarının da yönetilmesi gerekiyordu. Sonuçta bu başarı sonrasında açıkçası çok hızlı gitti Akhisarspor´un Süper Lige çıkması. Tabiki bunun yanında stadyum ihtiyacı doğdu ve bazı sancılı dönemlerin ardından bugün artık stadyumumuza kavuştuk diyebiliriz? dedi.

Öte yandan ziyarete TÜRFAD Akhisar Şube Başkanı Hüsnü Kahraman, yönetim kurulu üyeleri Kemal Şahin, Mehmet Haşlaker,  Akhisar Kartal Bakışı Düşünce Platformu temsilcileri Dr. Hakan Uğur Halaza, İsmail Öktem, Ziya Arel, Beşiktaş eski Asbaşkanı ve TÜRFAD 2. başkanı Levent Erdoğan katıldı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ