TÜRKİYE`NİN EN BÜYÜK YUMURTA ÜRETİM TESİSİ AKHİSAR`DA AÇILDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem`in katılımıyla gerçekleştirilen törende Keskinoğlu`nun 500 milyon adet kapasiteli Rahmiye Yumurta Üretim Tesisi ve ile Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi, Mehmet Keskin


Gündem 30.10.2013 17:30:37 2719 0

TÜRKİYE`NİN EN BÜYÜK YUMURTA ÜRETİM TESİSİ AKHİSAR`DA AÇILDI

Açılış törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı katıldı.

Manisa ili Akhisar ilçesinde 350 Bin metrekare açık alana sahip, Avrupa Birliği normlarına uygun her biri 200 Bin adet yumurtacı tavuk kapasiteli 11 adet kümesten oluşan tesislerin devreye girmesiyle Keskinoğlu`nun günlük yumurta üretimi 4 milyon adete ulaştı. 350 Bin metrekarelik araziye kurulan tesiste yaklaşık 125 kişiye istihdam sağlayan Keskinoğlu`nun toplam personel sayısı ise 4 bini bulacak. Yeni yatırımıyla Türkiye toplam yumurta üretimindeki payını yüzde 8`in üzerine çıkaracak olan Keskinoğlu`nun perakende yumurta pazarındaki payı ise yüzde 70`i aşacağı bildirildi.

Akhisar`a bağlı Rahmiye köyünde yapılan tesis açılışında ilk olarak söz alan Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu; Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladıklarını ve Dünya`da 70 ülkede ticaret yaptıklarını kaydetti.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş; "Ülkemiz 100 Cumhuriyetin 100. yılı için bir adım daha atmıştır. Üreticiler içerisinde en büyük gayreti sağlayan şirketimiz Keskinoğlu`dur. Bu maksatla Manisa`daki ticaret gelişimi sayesinde ilimiz 100. yıla büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker yaptığı konuşmada; "Bugün bir kez daha Keskinoğlu`na ait önemli bir tavukçuluk ve yumurtacılık tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Keskinoğlu`nun 50. yılını kutlarken bugün yine önemli bir tesisin açılışını yapıyoruz. Cumhuriyet`imizin kuruluşunun 90. yılını dün coşkuyla kutladık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Sailah Arkadaşlarını rahmet ve millet ile anıyoruz. Bu zaman içerisinde Cumhuriyet büyük kazanımlar elde etti. Milletimiz gelişme ve kalkınma yolunda nemli mesafeler kaydetti. Burada da millet olarak iftihar edeceği gelişmeler yaşandı. Bir kez daha hepimizin göğsünü kabartan emini dünyadaki bir çok siyasetçiye gıpta ile baktıran Türkiye büyük bir eserin, Marmaray`ın açılışını yaptı. 150 yıl önce kurulan bir hayalin gerçekleşmesine tanık olduk. Milletimiz birçok alanda gerek alt gerek üst yapı, gerek ekonomik, sosyal projeleri bir bir hayata geçiriyor. Artık Türkiye geleceğe büyük umutla daha büyük azimle ve kararlılıkla geleceğe doğru gelişmiş ülkeler arasında yerini almaya başlamıştır. Bütün yapılan bu çalışmalar içerisinde tarım sektörü de önemli yol kat etti. Son 10 yıl içerisinde hazırlanan strateji uygulana politika ve hayata geçirilen projelerle Türkiye`de tarım sektörü 23 Milyar dolarlık hasılata çıkmıştır. Bu da milletçe iftihar edeceğimiz bir durumdur. Artık 62 Milyar dolarlık para hasıla elde ediyoruz. Dünya`da 11`den 7. sıraya, Avrupa`da ise 4`den birinci ülke haline geldik.

Bu yıl üç önemli üründe ithalatçıydı 10 sene önce, bu sene 3 üründe de tarihin rekorlarını kırdık, 2013 yılında 22 milyon ton ile Türkiye tarihinin en büyük buğday rekoltesine ulaştık, tarihin en büyük 6 milyon ton mısır rekoltesine ulaştı, Bir de 900 Bin Ton Çeltik Pirinç ile Türkiye Cumhuriyet tarihinin rekoru kırılmıştır. Tavukçuluk sektöründeki gelişme ki Keskinoğlu bunda da büyük katkı sağlamıştır, kanatlı et üretimindeki 700 Bin ton`dan 1 milyon 700 Bin tona çıkmıştır.  Bu da olağan üstü bir büyümedir. Bu üretimi gerçekleştiren ve bu alandaki emeği geçen tüm çalışanlara ve emekçilere huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 90. yılı gibi dönüm noktalarında iyi muhasebe yapmak gerekmektedir. Türkiye 50 ülkeye kanatlı et ihraç etmektedir. Damızlık ve Kuluçka Yumurta ihracatında da 2012 yılında 4 milyar dolarlık ihracatımız vardır. Politika itibari ile yaptığımız değişiklik büyük gelişmelere sahne olmuştur.

Devlet destekli Tarım Sigortasının hayata geçmesi ile 2006 yılından buyana kadar 4 milyon liralık destek sağlanmıştır. Dünya üretimi gelişimi arttıkça, öbür tarafta da açılığın pençesinde yaşayan insanlar var. Bunun için gıda üretimi noktasındaki gelişimimiz ve küresel etkimiz çok önemlidir. Küresel açlıkla mücadeleye de katkımız devam etmektedir" dedi.

Günün anısına Keskinoğlu Şirketler Grubu yönetim kurulu üyesi Fevzi Keskinoğlu, Bakan Eker`e plaket takdim etti.

Tesis açılışının ardından Bakan ve ekibi Keskinoğlu Şirketler grubuna ait eski model araçların yer aldığı müzeyi ziyaret etti.

Anaokuldan Liseye Eğitime Tam Destek

Eğitim alanındaki sosyal sorumluluk projeleri arasında yüzlerce öğrenciye burs vermek ve üniversitelere AR-GE laboratuvarları gibi çeşitli girişimleri olan Keskinoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı`na ilkini 1995 yılında bağışladığı İsmail Keskinoğlu İlköğretim Okulu, ikincisini 2004 yılında bağışladığı Zeliha Keskinoğlu İlköğretim Okulu`ndan sonra 3 eğitim yuvasını daha çocukların hizmetine sundu. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem`in konuşmasıyla resmi açılışları toplu olarak gerçekleştirilen Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi, Mehmet Keskinoğlu İlköğretim Okulu ve Kırkağaç Keskinoğlu Anaokulu`nda toplam Bin 330 öğrenci eğitim görüyor.

Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen açılış töreninde ilk olarak Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi`nin gösterileri yer aldı.

Burada açılış konuşmasını Keskinoğlu Şirketler Grubu yönetim kurulu üyesi İsmail Keskinoğlu yaptı. Ardından Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy açılış konuşması yaptı. Altınsoy sadece akademik başarıların yeterli olmadığına dikkat çekerek, Milli eğitim olarak öğretim ve eğitimin üzerinde durduklarını dile getirdi. Ahlak sahibi erdem sahibi insanları yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Altınsoy, topluma faydalı bireyler yetiştirmeyi öngördüklerini belirtti.

Son olarak söz alan Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem; "Türkiye büyüyor, son 11 yıl giriyoruz, gerçekten hayal edilmeyecek işler yapılıyor. Cumhuriyet`imizin 90. yılını onula ve gururla kutladık hem ülkemizin geldiği nokta hem Marmaray ile heyecanımız çok farklı oldu. Hükümetimizin eğitime verdiği destek son bütçemiz ile birlikte göstermiştir. Fatih projesi ile dünyada örneği olmayan bir proje başlatıldı. Proje kapsamında Ortaokul 5. sınıftan itibaren lise son sınıfa kadar 10 milyon 600 Bin bilgisayar dağıtmayı düşünüyoruz. Bunlar ülkemizdeki istikrar sonucunda neler yapılabileceğini örnekleridir. Türkiye Avrupa ve gelişmiş ülkeler çizgisinde yarış yapabilecek bir eğitim anlayışına sahip olmaktadır. Bu büyüme yıllarca ekonomi dünyasında bulunan Keskinoğlu`na da yansımıştır. Keskinoğlu bugün itibari ile 5 okulu memleketine hediye etmiştir. Onların hem ticarette çok iyi bir noktaya geldiler, hem de inşallah ebediyete kadar amel defterleri de açık olacak eğitim kurumları var. Keskinoğlu ailesine bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyor bu şekilde hayırsever iş adamlarının çoğalmasını diliyorum" dedi.

 

Son olarak söz alan Bakan Eker şunları kaydetti; "Akhisar`da önemli açılışlar yapıyoruz. Tarım sektörü için Keskinoğlu olumlu katkı sağlayacak 125 kişinin istihdamını sağlayan bir tesisin açılışını yaptık. Şimdi de Akhisar`da yine aynı ailenin katkısıyla yapılan 3 tane okulun açılışını birlikte yapıyoruz. Milli Eğitim camiamıza kazandırılan 3 önemli tesistir. Biz kuşkusuz Milli eğitime gelecek kuşaklara Türkiye`yi yönetecek kuşakların eğitim ve öğretimine önem veriyoruz. Eğitim ve Öğretimin alt yapısının iyi donanması eğitim ve öğretim kalitesinin artması bugün öğrencilerimizin geleceğe daha iyi hazırlanması noktanda son derece önemlidir. Bütçemizde en fazla parayı Milli Eğitim Bakanlığına veriyoruz, bu da eğitim ve öğretime verdiğimiz önemi kuşkulusuz ortaya koymaktadır. Hayırseverlerimizin katkıları ile eğitim camiamız çok daha iyi noktaya gelmektedir. Hepimiz eğitim ve öğretime hayat boyunca muhtacız. Türkiye büyüyor ve gelişiyor, bu Cumhuriyet`imizi bizlere bırakan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarına çok minnettarız. Dün bu maksatla 90. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramını coşkuyla yaşadık. Marmaray projesi ile onur ve gurur duyduk. Keskinoğlu ailesinin kazandırdıkları toplam 5 eğitim kurumu için gerçekten örnek alınacak bir kurum çizgisi göstermiştir. Diğer hayırseverlere örnek teşkil etmesini diliyorum" dedi.

Program sonunda Keskinoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Bakan Eker`e katılımlarından dolayı plaket takdim etti. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Keskinoğlu ise Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ve İsmail Keskinoğlu ile Keskin Keskinoğlu Vali Savaş`a plaket takdim etti.

Plaket takdimleri ardından sırasıyla Mehmet Keskinoğlu İlkokuluna ve Kırkağaç Keskinoğlu Anaokulu`na canlı yayın ile bağlanılarak açılış kurdeleleri kesildi. Son olarak Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı.