UĞUR MUMCU UNUTULMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Teşkilatı Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 28´nci yılında parti lokalinde yapılan basın açıklaması ile anıldı.


Siyaset 25.01.2021 14:10:58 1368 0

UĞUR MUMCU UNUTULMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Teşkilatı   Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 28´nci yılında   parti   lokalinde  yapılan basın açıklaması ile anıldı.        

Türkiye genelinde aynı zamanda düzenlenen basın açıklamasını CHP ilçe Başkanı Umut  Çavuş okudu. Parti lokaliinde düzenlenen basın açıklamasında CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye başkanı Besim Dutlulu, İlçe başkanı Umut Çavuş, Kadın Kolları başkanı Fatma Celebçi, Gençlik Kolları başkanı Tolunay Akalın, İlçe yönetim kurulu ve partililer katıldı. Basın açıklamasından sonra düzenlenen müzik dinletisinde Solistler Asil Deniz ve Gökhan Güngör, Uğur Mumcu anısına sevilen türküleri seslendirdiler.

CHP Partilokalinde düzenlenen Uğur Mumcu´yu anma proğramındaki Umut Çavuş´un okuduğu bsın açıklaması şöyle ;

Sevgili dostlar, değerli yoldaşlar;  Her yıl olduğu gibi bugün de burada Cumhuriyetimizin, demokrasinin, özgürlüğün, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu korkusuz Kalemi Gazeteci Yazar Uğur Mumcu´yu anmak üzere toplanmış bulunmaktayız.

Bugün 28. Yıl. Bugün Uğur Mumcu´nun katledilişinin 28. Yılı. Bugün düşüncelerin susturulmaya çalışılmasının 28. Yılı. Bugün hayatını hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye adamış bir Anadolu Aydının ölümsüzlüğe yürüyüşünün 28. Yılı.

28 yıl önce; 24 Ocak ta, karlı bir Ankara sabahında, haklı olan her sesi susturma, her türlü düşünceyi katletme çabasındaki gerici faşist zihniyet bir aydınımızı daha bizlerden ayırdı. Ama zor kullanarak sindirme politikası izleyen bu baskıcı zihniyete karşı dimdik ayakta olduğumuzu bildirmek için buradayız. Bizler bu gün burada sadece Uğur Mumcu olarak değil, Metin Göktepe olarak buradayız, Muammer Aksoy olarak buradayız, Ahmet Taner Kışlalı olarak buradayız, Hrant Dink olarak buradayız, Bahriye Üçok olarak buradayız, Abdi İpekçi olarak buradayız, Turan Dursun olarak buradayız ve bu meslekteki en büyük hayalim Uğur Mumcu suikastını çözmek diyen,  maalesef ki hain bir saldırı sonucu katledilen Gaffar Okkan olarak buradayız, susturulmaya çalışılan nice aydınların sesi olarak buradayız.                                   

Bugün onları unutmadığımız, onların fikirlerini yaşattığımız için buradayız, bugün karanlık zihniyete karşı meydan okuduğumuzu bildirmek için buradayız. Sizden korkmuyoruz? Ne bombalı suikastlarınızdan, ne alçak kumpaslarınızdan, ne de kalleş saldırılarınızdan  korkmuyoruz. Ne baskılar, ne gözaltılar, ne de suikastlar bizleri doğruyu söylemekten alıkoyamayacaktır. Grup Başkanvekilimiz Sayın Özgür Özel´ in de dediği gibi ne bir cm eğileceğiz, ne bir adım geri duracağız, ne de bir kelime eksik söyleyeceğiz. Ve her ne pahasına olursa olsun bu gerici faşist odaklardan hesap soracağız.

Anadolu aydınlanma hareketinin boyun eğmeyen neferlerine, canı pahasına fikirlerini söylemekten geri kalmayanlara, şartlar ne olursa olsun cumhuriyetin temel ilkelerinden asla taviz vermeyenlere selam olsun.

?Korkmadan öldük ey halkım, unutma bizi?

Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi...

Bir gün sesimiz ! hepinizin kulaklarında yankılanacak, ey halkım unutma bizi?

Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi, hep birlikteyiz            ey halkım unutma bizi, unutma bizi, unutma bizi..?

Yitirdiğimiz tüm canları saygı sevgi ve rahmetle anıyoruz.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ