Uğurlu Türkçülük Günü'nü Kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, Türkçülük günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Siyaset 4.05.2015 08:00:11 770 0

Uğurlu Türkçülük Günü

Uğurlu mesajında şunları söyledi. Değerli dava arkadaşlarım, çok kıymetli Akhisarlı vatandaşlarımız; öncelikle aziz Türk milletinin Türkçülük Gününü kutlar, Türklük ve Milliyetçilik uğrunda canlarını hiçe sayan dava büyüklerimiz ve ülküdaşlarımıza rahmet dilerim. Nedir 3 Mayıs? 3 Mayıs Türk'lerin Diriliş Günüdür.3 Mayıs mensubu olduğu milletten gurur ve onur duyduğunu haykıranların günüdür.3 Mayıs bu yolda cefa çekenlerin, Türk olduğunu söyleyenlerin Tabutluklardan” kalkarak haykıranların bize bahşettiği kutlu bir gündür.3 Mayıs bir milletin öz benliğini ( Türklüğü ) lügattan silmek isteyen, dış devletlerden icazet alan, bir iradeye karşı; Türk aydını ve Türk gençliğinin kaynağını, Yüce Türk Milletinden aldığı milli irade göstergesidir. 3 Mayıs milli bir ideolojinin, milli olmayan bir ideolojiye karşı tepkisinden ibarettir.

3 Mayıs büyük bir davadır.3 Mayıs 1944 bir dönüm günüdür.”1944 de; başta Atsız Hocamız ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş, olmak üzere birçok aydın ve Türk gençliği tarafından bir nümayiş ( gösteri  ) tertip edilmişti. Bu nümayiş kimi çevrelerin olumsuz tepkileri yanında, Milliyetçi ve Vatanperver çevrelerce de olumlu, güzel tepkiler de almakta idi.  Bu olumlu tepkiler Milli Şef'i ürkütmekte idi. Çünkü bu olumlu tepkiler; milli bir uyanış, bir milletin öz benliğine sahip çıkması demekti.  Milliyetçilik davasının önde gelenleri, genç ülküdaşlarımız ırkçılıkla itham edildi, ceza evlerine atıldı, türlü türlü işkencelere maruz kaldı tabutluklara atıldılar. O günlerde Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş de tabutluklara atıldı tırnakları söküldü. Milli Şef Türk Milletini ve Türk Milliyetçilerini yıldırmak istedi fakat 3 Mayıs 1944 olayları milli bir şuurun uyanmasına, Yüce Türk Milletinin gönlündeki Türkçülük, Milliyetçilik tohumlarının yeşermesine vesile oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi Akhisar İlçe Teşkilatı olarak kamuoyuna duyurmak isteriz ki, Türk ülkesi bölünme tehdidi ile karşı karşıya bırakıldığı gibi, Türk varlığına karşı tarihte benzeri görülmemiş bir saldırı ile karşı karşıya kalınmıştır. Öyle ki, bir milli mücadele sonrasında kayda alınmış T. C. Anayasası'ndan Türk”, Türk Milleti”, Türk Dili” kavramlarının çıkartılması dahi gündeme getirilebilmiştir. Bu şekilde sergilenen, Türk düşmanlığı niyet ve çabalarını şiddetle reddediyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi Akhisar İlçe Teşkilatı olarak bilinmesini isteriz ki, 3 Mayıs 1944'de olduğu gibi, bugün de Türklük, hayâsızca bir saldırı karşısındadır. Bu saldırıya karşı gerekirse, -mazide öncü Türk milliyetçilerinin yaptığı gibi canlarımızı-mallarımızı gözümüzü kırpmadan feda etmek de dâhil her türlü fedakârlığa hazırız.

 

Türklük düşmanları şunu iyi bilmeliler ki, tarih boyunca Türkler ölmüş-öldürülmüş; katledilmiş-soykırıma uğratılmış; yurtlarından sürülmüş; ancak Türklük tarih boyunca var olmuştur. Bundan böyle de ebediyete kadar var olmaya devam edecektir. Buna imanımız tamdır: Bu imanımızın kaynağı binlerce yıllık şanlı Türk tarihi ve varlığını Türk varlığına armağan ederek, şanlı ayyıldızlı albayrağı bize miras bırakan Türk nesilleridir.

1944 yılında hükûmet iktidarını elinde tutanların Türk milliyetçiliğini mahkum etme çabaları nasıl hüsrana uğramış ise bu günümüzde de Türk'lüğün karşısında olanların ve,Türk'üm demekten çekinenlerin, Türk'lüğe adeta savaş açanların gayret ve çabaları sonuç vermeyecektir.

71 yıldan bu yana Türk'ün ateşle imtihanı bitmemiştir. Dün Tarihin kararmış sayfalarında Türklük ve Milliyetçilik hiçe sayılıyordu. Bu gün ise ayaklar altına alındığı söyleniyor. Bu gibi ahval ve şerait karşısında Yüce Türk Milletine ve Türk Genliğine büyük işler düşmektedir.  Türk gençliği okuyup kendisini geliştirmeli, Türkiye Cumhuriyeti devletinin her kademesine Türklük gurur ve şuuruna sahip bireyler olarak geçmeli ve ülkemizi kuşatmış olan ihanet çemberinin ortasına asil bir Türk ve Türklük sancağı olarak dikilmelidir.

3 Mayıs vesilesi ile yıllık ölçekte bir Türklük muhasebesi yapılmasını da Türk Milliyetçiliği hareketi açısından zorunlu görüyoruz.MHP Akhisar İlçe Teşkilatı olarak bundan böyle, her yılın 3 Mayıs'ını Türklük adına bir muhasebe günü olarak konferans, panel ve sempozyumlarla değerlendirmeyi bir hedef olarak belirlemiş durumdayız. Bu vesile ile Türkçülük bayrağını kendilerinden devraldığımız 3 Mayıs 1944 kahramanlarını rahmetle, minnetle, şükranla anıyor, aziz hatıralarının önünde saygıyla eğiliyoruz.

Unutulmasın ki, bu ülkede Türk gençleri, Türk Milliyetçileri, bizler olduğu müddetçe ve Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçek sevenleri var oldukça, Türkiye bir Türk Yurdu olarak kalacak, yönetimimiz de asla Türk düşmanlarına bırakılmayacaktır! Biz Türk gençleri ve Türk milleti var oldukça, Türk'ün bayrağını dalgalandırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. ve son olarak diyorum Ki; Biz Türkler bugüne dek 16 İmparatorluk,57 devlet kurmuşuz Son Devletimiz Türkiye Cumhuriyetidir. Ne yıkarız, ne yıktırırız. El ele, gönül gönüle Verip, Bu cennet vatanı korumalıyız. Ne Mutlu Türk'üm Diyene!


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ