Ulaşıma Kar Engeli

Manisa´nın Demirci İlçesi´nde dün akşam başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.


Gündem 18.01.2016 13:17:10 272 0

Ulaşıma Kar Engeli

Kütahya´nın Simav İlçesi ile Manisa´nın Demirci İlçesi´ni bağlayan Karayolu ile Gördes- Demirci Karayolu, Karla ulaşıma kapandı. Ekiplerin yol açma çalışmalarıyla her iki Karayolunda da ulaşım normale döndü. Sabaha Karşı Kar yağışı yerini Karla Karışık yağmurlu bir havaya bıraktı.

Kentte dün akşam başlayan Kar yağışı kenti beyaza bürüdü, hayatı olumsuz etkiledi. Demirci-Simav Karayolu, yoğun Kar yağışı sonrası dün saat 20.00´de ulaşıma kapandı. Karayolu ve belediye ekiplerinin çalışmasıyla ulaşım sabaha doğru normale döndü.

ENERJİ KESİNTİSİNE DE YOL AÇTI

Kenti beyaza sürüyen Kar, elektrik kesintisine de sebep oldu. İlçe merkezi Fatih Mahallesi´ne enerji taşıyan hatlar, yoğun Kar yağışının ardından çam ağaçlarına temas edince enerji kesintisi yaşandı. Yetkililerin çalışmasıyla buradaki arıza kısa sürede giderildi. Yoğun Kar yağışının sürdüğü kentte, Ahmet Bakım´a ait 45 PC 010 plakalı otomobil, Mehmet Akif Meydanı´nda seyir halindeyken yanmaya başladı. İhbar üzerine itfaiye ekipleri, yoğun Kar yağışına rağmen araca ulaşarak yangını söndürdü. Araçta maddi hasar oluştu.

GÖRDES-DEMİRCİ KARAYOLU DA ETKİLENDİ

Gördes- Demirci Karayolu´nda da yoğun Kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiledi. Karayolu, ulaşıma kapandı. Manisa- Demirci seferini yapan Demirci Halıkent firmasına ait otobüs ve yoldaki 40´a yakın araç, iki saat boyunca mahsur kaldı. Karayolları ve belediye ekiplerinin yol açma çalışmalarını tamamlamasıyla buradaki ulaşım da normale döndü. Kentte bazı araçlar yolda tutunamayarak kayarken, maddi hasarlara yol açtı. Kar yağışı, saat 05.00´te etkisini yitirdi. Sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur yağmaya başladı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ