Ülkü Avrupa´ya Gidiyor

Akhisar Ülkü Ortaokulu´nun başvuruda bulunduğu ?Sonsuz Zenginliğin Farkına Varın; Sanat Avrupa Değerlerini Yeniden Canlandırıyor!? isimli AB Erasmus+ projesi ile AB Komisyonu tarafından kabul edildi.


Eğitim 11.10.2016 17:27:39 365 0

Ülkü Avrupa´ya Gidiyor

Akhisar Ülkü Ortaokulu´nun başvuruda bulunduğu ?Sonsuz Zenginliğin Farkına Varın; Sanat Avrupa Değerlerini Yeniden Canlandırıyor!? isimli AB Erasmus+ projesi ile AB Komisyonu tarafından  kabul edildi.

Proje ortak ülkeleri Türkiye, İspanya, Litvanya, Romanya ve  Slovakya olarak seçildi.  Sanat ile değerler eğitimini hedefleyen bu projenin süresi 2 yıldır 2016 Eylül ayında başlayan proje, 2018 yılı Eylül ayında tamamlanacak. Akhisar Ülkü Ortaokulu´ndan seçilen 16 öğrenci, ortak ülkelerde yapılacak çalıştaylara katılacak, değişik sanat dalları aktivitelerinde yer alacaklar. Bu sanat dalları ile ilgili CLIL dersleri alacaklar ve ?Saygı, Empati, Hoşgörü, Adalet ve Dostluk? olarak belirlenen değerler eğitimini almış olacaklar. Okulun tüm öğrencileri ve öğretmenleri de proje aktivitelerinde etkin katılım sağlayacak. Projenin ilk proje yönetimi toplantısı Türkiye´de gerçekleşecek ve Kasım ayında Akhisar Ülkü Ortaokulu her ortak ülkeden 2 öğretmenin katılımıyla 2 gün olarak planlanan toplantıya ev sahipliği yapacak.  Okul idaresi ve öğretmenleri ile yapılan toplantıda  projenin amacı, yöntemi, süresi, proje ortakları ve proje aktiviteleri ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak başlanan hazırlıkların özenle devam ettirildiği belirtildi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ