ÜLKÜ OCAKLARINDAN ÇOCUKLARA EN GÜZEL HEDİYE

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde Manisa Ülkü Ocakları manisalı çocuklara en güzel hediyeyi verdi.


Gündem 22.11.2019 13:34:14 1371 0

ÜLKÜ OCAKLARINDAN ÇOCUKLARA EN GÜZEL HEDİYE

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde Manisa Ülkü Ocakları manisalı çocuklara en güzel hediyeyi verdi.

Ülkü ocakları eğitim ve kültür vakfı tarafından Türkiye genelinde sahneye konulan Keloğlan ve Dede Korkut isimli tiyatro gösterisi bugünde Manisalı çocuklar ile buluşturuldu. Maski konferans salonunda  gerçekleştirilen tiyatro gösterisi 1 seans olarak planlanmasına rağmen halkın büyük katılımı sonrası aynı gecede iki kez sergilenerek türkiye turnesinde bir ilki yaşadı. Her gösterimde 300den fazla çocuk ile buluşturulan gösteri gün sonunda veliler ile birlikte 1000den fazla kişiye ulaştı. Gecede ayrıca Enes Suruşta sazı ve türküleri ile çocukları eğlendirdi.

Katılımın bu denli yoğun olmasından mutluluk duyduklarını belirten Manisa ülkü ocakları il başkanı Nazmi Akçay, bu tarz etkinliklerin devamının geleceğini dile getirdikten sonra, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın hayali ithal karakterler yerine türk tarihinden karekterler olan Keloğlan ve Bilge Dede Korkut ile hem çocuklarımızın gülüp eğlenmelerini hemde onlara örfümüzü adetimizi bu güzel yolla anlatmanın hazzını yaşadıklarını söyledi.

Çocukları ile gösteriyi izlemeye gelen anneler, böyle bir etkinliği çocuklarına sağladığı için ülkü ocakları yönetimine teşekkürlerini iletirken çocukları kadar kendilerininde gösteriden zevk aldıklarını söylediler.

Çocuklara ülkü ocakları yayınlarından oluşan kitapların dağıtımı ile son bulan gecenin sonunda kısa bir konuşma yapan Nazmi Akçay, ? Çocuklarımızın birer Fatih, Yavuz, Kanuni ve dahi Mustafa Kemaller olmasını istiyorsak, onlara önce Dede Korkutları, Akşemsettinleri öğretmeliyiz? dedi. Ülkü ocaklarının birer eğitim ve kültür yuvasını olduğunu belirten Nazmi Akçay tüm velileri ülkü ocaklarını tanımaya ve etkinliklerinde yer almaya davet etti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ