ÜLKÜ ORTAOKULU ROMANYA YOLCUSU

Ülkü Ortaokulu tarafından yürütülmekte olan AB Erasmus+ Projeleri kapsamında AB Komisyonunca kabul edilen ?Sonsuz Zenginliğin Farkına Varın; Sanat Avrupa Değerlerini Yeniden Canlandırıyor!? (Beware of Endless Wealth; Art is Revising European Values!) isim


Eğitim 9.03.2018 15:44:01 786 0

ÜLKÜ ORTAOKULU ROMANYA YOLCUSU

Ülkü Ortaokulu tarafından yürütülmekte olan AB Erasmus+ Projeleri kapsamında AB Komisyonunca kabul edilen ?Sonsuz Zenginliğin Farkına Varın; Sanat Avrupa Değerlerini Yeniden Canlandırıyor!? (Beware of Endless Wealth; Art is Revising European Values!) isimli proje, sanat dalları ile değerler eğitimi üzerine çalışmalarına Romanya´da devam edecek.

Romanya´da gerçekleştirilecek bir haftalık ?Öğrenci Değişimi Programı? için hazırlıklar sürüyor. Projenin üçüncü toplantısı olacak bu programın sanat dalı ?Drama? ve işlenen değeri ?Adalet?. 18-24 Mart tarihlerinde düzenlenecek programa Ülkü Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Gökben GEZER,Müzik Öğretmeni Canan ÇINAR ve Türkçe Öğretmeni Melih TIRPANALAN ile dört öğrencisi katılacak. Drama ile adalet değerini birleştiren etkinlikler kapsamında çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Türkçe Öğretmeni Melih TIRPANALAN yönetiminde,Adliye Sarayı ziyareti sırasında canlandırılan adalet konulu dramanın yanı sıra,okul içi etkinliklerle hazırlanan panolar ve duyurularla bu değer üzerine çalışmalar gerçekleştiriliyor.Konu hakkında ?Okulumuzda adalet değeri üzerine yaptığımız çalışmalarla birlikte Romanya gezimiz sırasında proje ortak ülkeleri ile de bir uygulamamız olacak.Kukla,gölge oyunu gibi doğaçlama canlandırmalarla bu değer üzerine ürünler ortaya konulacak.? dedi.

Proje sorumlusu Gökben GEZER; ?Öğrencilerimize olumlu yönde kazanım sağlayan bu etkinlikler proje ortak ülkeleri ile beraber gerçekleştirilmesi evrensel değerlere ortak vurgu yapmaktadır.? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ