?ÜLKÜ ORTAOKULU ROMANYA´DAN DÖNDÜ?

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı ve Türkiye Ulusal Ajans fonuyla yürütülen 2016-1-SK01-KA219-022538_2 kabul numaralı, ?Beware of Endless Wealth; Art is Revising European Values!? (Sonsuz Zenginliğin Farkına Varın; Sanat Avrupa Değerlerini Yeniden Canlandı


Eğitim 28.03.2018 16:56:37 708 0

?ÜLKÜ ORTAOKULU ROMANYA´DAN DÖNDÜ?

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı ve Türkiye Ulusal Ajans fonuyla yürütülen 2016-1-SK01-KA219-022538_2 kabul numaralı, ?Beware of Endless Wealth; Art is Revising European Values!? (Sonsuz Zenginliğin Farkına Varın; Sanat Avrupa Değerlerini Yeniden Canlandırıyor!) isimli projenin ilk öğrenci değişimi toplantısı 18-24 Mart 2018 tarihleri arasında Romanya´nın ev sahipliği, proje ortakları Türkiye, İspanya, Slovakya ve Litvanya´nın da katılımıyla Romanya´nın Yaş (İasi) şehrinde gerçekleşti.

Programa Akhisar Ülkü Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Gökben GEZER, Türkçe Öğretmeni Melih TIRPANALAN ve Müzik öğretmeni Canan Çınar, ile hazırlık sınıfı 7. Sınıf öğrencilerinden İpek KORKMAZ, Batuhan DÖNMEZ, Nehir SOYTÜRK ve Merve DİNÇ katıldılar.

Sanatla değerler eğitimini konu alan projenin Romanya  toplantısında ?Drama ve Adalet? üzerine atölye çalışmaları yapıldı. Program dahilinde her ortak ülke kendi ülkesinin en ünlü tiyatro sanatçılarını tanıttı ve her ülkenin sergilediği adalet konulu dramaları izleme şansı  buldular. Ayrıca öğrenciler, ev sahibi ülke olan Romanya´nın Yaş(İasi) şehrine has geleneksel tiyatro salonları,müze ve sarayları gezerek kültürel zenginliklerini geliştirdiler.

Uluslararası şeklinde oluşturulan gruplar halinde yapılan atölye çalışması ile katılımcı öğrenciler, projemizin değerler üzerine besteleyeceği İngilizce çocuk şarkısının adalet üzerine olan kıtasının sözlerini yazdılar ve koro oluşturarak şarkıyı hep beraber söylediler.

Öğrenciler, izledikleri drama ve tiyatro üzerine olan belgesel  ardından yuvarlak masa tekniğiyle yapılan çalışmada gruplar halinde tiyatronun gelişimi üzerine sorulan soruları cevaplayıp duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

Bran şehrine yapılan gezide Transilvanya adıyla anılan bölgede tarihi ve kültürel bir ziyaret merkezi haline gelen Drakula Şatosunu görme fırsatı yakaladılar.Ayrıca Peleşti Kalesi´ni gezen öğrenciler Alman İmparatoru´nun yaptırdığı bu binada Osmanlı elçi ve ziyaretçilerini ağırlamak üzere özel olarak yapılmış bölümü ve Osmanlı tarafından armağan edilmiş materyalleri görme imkanı buldular.

Sanat ile öğrencilerin değerlerini geliştirmeyi amaçlayan bu proje amacına uygun olarak çalışmalarına devam etmektedir.Projenin son ayağı 7-11 Mayıs tarihlerinde ülkemizde gerçekleşecektir.Ülkü Ortaokulunun ev sahipliği yapacağı son hareketlilik için tüm çalışmalar olanca hızı ve yoğunluğuyla sürmektedir. Proje ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için, projenin web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

www.bewareofvs.com

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ