Ülkü Ortaokulu ?Şehrim Benim Evim? Projesi Kapsamın da Salihli´yi Gezdi

Akhisar Ülkü Ortaokulu ?Şehrim Benim Evim? Projesi kapsamın da Salihliyi gezdi. Ülkü Ortaokulu öğrencileri ve gezi rehber öğretmenleri ile birlikte Salihli şehrini yakından tanıma fırsatı buldular.


Eğitim 28.12.2015 20:06:49 584 0

Ülkü  Ortaokulu ?Şehrim Benim Evim? Projesi Kapsamın da Salihli´yi Gezdi

Akhisar Ülkü  Ortaokulu ?Şehrim Benim Evim? Projesi kapsamın da Salihliyi gezdi. Ülkü Ortaokulu öğrencileri ve gezi rehber öğretmenleri ile birlikte Salihli şehrini yakından tanıma fırsatı buldular.

Akhisar Ülkü  Ortaokulu ?Şehrim Benim Evim? Projesi kapsamın da gittiği Salihli ilçesinde Salihli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demirtaş tarafından karşılandı. Şube Müdürü Demirtaş ve nezaretindeki öğretmenler ve öğrenci grupları Salihli Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye personelin rehberliğinde öğrencilere Salihli ilçesi gezdirildi. Ülkü Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Adnan Soyer, Gülsün Öztekin, Mahir Erdal rehberliğinde gerçekleşen gezide okul öğretmeni Gülsün Öztekin ?Yeryüzünde yaşam ünitesi ?Uygarlığın Beşiği? konusunda Anadoluda yaşamış medeniyetlerden olan Lidyalılardan günümüze kadar korunabilen ören yerlerini öğrencilerinde görebilmeleri  tarihi olayları yerinde gezerek anlatılması amacıyla yapılan bu gezi okulumuzun sosyal faaliyetlerde yerini almıştır.

Okulumuz eğitim öğretimde sosyal ve kültürel faaliyetlerde öğrencilerine en iyi hizmete sunmaya çalışmaktadır dedi. Manisa ilimizin milli tarihini ve milli kültürünü bilen, onlara sahip çıkan ve gelecek kuşaklara aktarabilecek yeterli donanıma sahip bireyler yetiştirmek için Manisa  ilimizdeki ortaokullarda okuyan 6.sınıf öğrencilerini Şehrim Benim Evim Proje Faaliyeti kapsamında, Manisa ili ve ilçelerini ziyaret ederek tanımalarına, yaşadıkları çevrenin tarihi ve doğal zenginliklerinin farkına varmalarına katkıda bulunmak için bir proje oluşturuldu.

Bu proje kapsamındaki yaptığımız gezi öğrenciler için adeta geçmiş tarihle kucaklaşma gibi oldu.   ?dedi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ