ÜLKÜ ORTAOKULU ULUSAL EĞİTİM FORUMU ÇAKUF 2019´DA

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün organizasyonuyla öğrencilerin Dünya´yı ve Türkiye´yi ilgilendiren sosyal, güncel, ekonomik konularda bilgi ve fikir alışverişinde bulunmalarını sağlamak amacıyla 4-7 Nisan 2019 tari


Eğitim 8.04.2019 17:20:25 1457 0

ÜLKÜ ORTAOKULU ULUSAL EĞİTİM FORUMU ÇAKUF 2019´DA

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün organizasyonuyla öğrencilerin Dünya´yı ve Türkiye´yi ilgilendiren sosyal, güncel, ekonomik konularda bilgi ve fikir alışverişinde bulunmalarını sağlamak amacıyla 4-7 Nisan 2019 tarihlerinde ?Ulusal Eğitim Forumu ÇAKUF 2019?  İzmir Özel Çakabey Kolejinde gerçekleşti. Akhisar Ülkü Ortaokulu ?Kültür ve Eğitim Komitesi, Kadın Hakları Komitesi, Çevre Komitesi, Teknoloji ve Kalkınma Komitesi, Sağlık Komitesi, Dış İlişkiler Komitesi, Güvenlik Komitesi, Nüfus ve Kalkınma Komitesi konularını içeren çalıştaya Mina SERBEST, Kutsal KORKMAZ ve Nilsu SATAN isimli öğrencileriyle katıldı.

Okul Müdürü Cafer TETİK ?Okulumuzda TÜMUN Kulübünü kurduk. Bu kulübümüzdeki öğrencilerimizle yurt içinde gerçekleştirilen Model Birleşmiş Milletler (MUN) çalıştaylarına başvurularda bulunduk. Öğrencilerimizi bu çalıştaylara en iyi şekilde hazırladık.4-7 Nisan tarihlerinde İzmir Özel Çakabey Kolejlerinde düzenlenen Ulusal Eğitim Forumuna iki yüz öğrencinin katıldığını görüyoruz. Ülkü Ortaokulu olarak burada olmanın gururunu taşıyoruz. Bu çalıştaylara katılma amacımız öğrencilerimizin iş birliği bilincinde araştırma yapması, düşünme ve çözüm önerileri üretmesi ve bu önerileri savunabilmesi, bu yeteneklerini geliştirmesi,Dünya ve ülke sorunlarını ve çözüm olanakları konusunda farkındalık yaratmaktır. Ülkü Ortaokulu olarak bu yıl içinde katıldığımız üçüncü konferans, ÇAKUF 2019 oldu. Okul olarak daha bilinçli, gelecek hayalleri olan öğrenciler yetiştirmeye çalışıyoruz. Türkiye´nin dört bir yanından gelen öğrenci grupları ile bir arada olmak bize yeni ufuklar kazandırmakta. Etkinliklerde kürsüye çıkıp sunum yapan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bu çalıştaylara katılan öğrencilerimizin aldıkları katılım belgeleri öğrencilerimizin özgeçmişlerine katkısı bakımından önemli buluyoruz. İnşallah önümüzde iki çalıştayımız daha olacak. Onları da en güzel şekilde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ