ÜLKÜ 8 MARTTA TEK YÜREK OLDU

Akhisar Ülkü İlköğretim Kurumları düzenlemiş olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde tek yürek oldu. Katılımız oldukça yüksek olduğu programa göçmen bandosu damgasını vurdu.


Eğitim 8.03.2015 23:24:26 2863 0

ÜLKÜ 8 MARTTA TEK YÜREK OLDU

Akhisar Ülkü İlköğretim Kurumları düzenlemiş olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde tek yürek oldu. Katılımız oldukça yüksek olduğu programa göçmen bandosu damgasını vurdu.

Ülkü İlköğretim Kurumları Müdürü Cafer Tetik yapmış olduğu açış konuşmasında Her yıl 8 Mart günü ülkemizde ve dünyamızsa Kadınlar günü olarak kutlanılmaktadır. Bizlerde Ülkü ailesi olarak bugünü kutlamanın sizlerle bir arada olmanın heyecanı içindeyiz. Okulumuz her türlü faaliyetlerin içinde olmakla birlikte velileri ile de bir arada olan Okul Aile Birliği güçlü olan ve çalışan bir okuldur. Sizlere elimizden geldiğince iyi bir program hazırlamaya çalıştık. Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nü kutluyorum dedi.”

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Fatma Zihnipak yapmış olduğu konuşmasında Evet bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bütün insanlık olarak, duygu dünyamız ve iç alemimize bir göz atacak olduğumuzda, Kadınlarımızın, fiziksel olarak narin yaradılışlarının altında aslında, engin bir dayanıklılık, üretkenlik ve derinlik barındırdıklarını görmek, hiç de zor olmayacaktır. Bu özelliklerinden dolayı, insanlığın kalbi de , duygusu estetiği de   kadınlarımız değil midir? Aslında hayatın temel  anlamı,  hissettiklerimiz ve duygularımız değil midir? Günlük hayatın koşuşturmacası sırasında,  belki de hayatın  gerçek anlamını ıskaladığımız zamanlarda , aslında hayatın temelinin sevgiden ibaret olduğunu bizlere hatırlatan analarımız, kızlarımız yani bütün kadınlarımız değil midir?

İnsanlar arasında var olan güzel hasletler  ve özellikle de  sevgi , aslında Yüce Yaradanın kendi özelliklerinin , insanlardaki minicik yansımaları değil midir?

Bu sevgi,  kimi zaman bir eşin diğerine , kimi zaman bir ananın evladına, kimi zaman öğretmenin öğrencisine  ve en önemlilerinden birisi de talep edilenin; kendisinden yardım bekleyenlere duyduğu sevgi ve şefkat olarak olarak  günlük hayatımızda yer bulmaktadır.İşte bu duygularla birbirimize  ailemize , çevremize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin hiç azalmaması dileğiyle, Dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın ‘' 8 MART Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” Dedi.

            Akhisar Gençler Birliği Spor Klübününde güne halk oyunları ekibiye katılmasıyla öğrenci velileri unutulmaz anlar yaşadılar. Klüp yöneticisi Sevim Çetinkaya Ülkü İlköğretim Okulunu öğrenci ve velisiyle önemsiyoruz. İnşallah okulumuz gerek halk oyunlarında gerek sportif faaliyetlerde gerekse yurt dışı gezilerinde klüp olarak okulumuzun yanında olacağız.  Bugün okulumuzun etkinliğine bizlerde koşup geldik. Biz sizleri seviyoruz. Öğrencilerimizi halk oyunları konusunda en iyi derece eğitim vereceğiz yetiştireceğiz dedi. 

Akhisar Balkan Göçmenleri derneğinin bir çok üyesi de okulun etkinliğine toplu olarak katıldığı görüldü. Akhisar Ülkü İlköğretim Kurumlarının 600 velisinin katıldığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği eğlence yöresel oyunlarla ile kutlandı. Oyunlara okul idareci ve öğretmenlerininde yer alması büyük takdir topladı.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK