Ulu Önderimizi Özlem ile Andık

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün ölümünün 76.yıldönümü Milli Egemenlik Meydanında saat 08.45`te çelenk koyma ile başladı.


Gündem 10.11.2014 15:12:06 2808 0

Ulu Önderimizi Özlem ile Andık

. Törene Akhisar Kaymakamı Kaan Peker AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir,Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Coşkun Bumin,  Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Daire Müdürleri ve Kurum Amirleri, ile Siyasi Partiler Oda Başkanları ve Dernek başkanları katıldı. Tören çelenklerin konmasıyla başladı.

Akhisar Anadolu Lisesi Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Talip Bayar’ın sunuculuğu yaptığı tören 2 dakikalık saygı duruşu ve Akhisar Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Eliz Caner eşliğinde İstiklal marşının okunmasından sonra çelenk koyma töreni sona erdi.

Çelenk merasimin ardından 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte bayraklar yarıya kadar çekildi. Protokol daha sonra Akhisar Belediyesi Fuaye Salonunda Akhisar Garnizon Komutanlığı tarafından organize edilen Atatürk Resimleri sergisi açılışı yapılıp ziyaret edildi. Program saat 10.00 da Akhisar belediye sinemasında devam etti. Belediye Sinemasında Akhisar Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Oratoryo gösterisi sergilendi.  Yaklaşık 70 öğrenci tarafından gösteriden önce Akhisar Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Taalip Bayar günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Konuşmanın ardından ise Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanlığı Hava İkmal üsteğmen Ateş Özçinik Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ile ilgili sunum ve konuşma gerçekleştirdi. Katılımcıların büyük bir ilgi ile izlediği sunum gurur vericiydi.

Anma programının son bölümünde ise Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan dev Oratoryo sergilendi. Duygu dolu olan gösteride zaman zaman duygu dolu anlar yaşanırken, izleycilerin çoğu göz yaşlarına hakim olamadı.