UMKE´den Akhisar´da Nefes Kesen Tatbikat

Manisa, İzmir ve Uşak illerini kapsayan 18. bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tatbikatı Manisa ili Akhisar İlçesi Çağlak Mevkiinde yapıldı.


Gündem 15.09.2015 14:46:19 465 0

UMKE´den Akhisar´da Nefes Kesen Tatbikat

14 Eylül Pazartesi günü başlayan tatbikat eğitimleri 17 Eylül Perşembe gününe kadar süreceği bildirildi. Saat 11.30´da Çağlak Mevkii alanında sunum eşliğinde uçak kazası sonrası Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin canlandırdığı yaralılara müdahale, yaralıların kurtarılması ve sevkiyatı tatbikatı gerçekleştirildi.

UMKE´nin Sağlık Bakanlığı tarafından 2004 yılında kurulduğunu ve Manisa´da kurulum çalışmalarının 2005 yılında başladığını belirteren Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan ?burada görev yapan arkadaşlarımızın hepsi gönüllüdür. Kimileri hastanede laboratuvar teknisyeni, hemşire, Acil Tıp Teknisyeni arkadaşlarımız var. Mesailerinden fedakârlık yaparak pazartesi gününden itibaren Perşembe´ye kadar burada kamp yapacaklar. Arama kurtarma eğitimleri, 4x4 ambulansların sürüş teknikleri, gece yürüyüşleri, gece yaralı bulma, nokta bulma gibi çalışmalara yapıyorlar. Bu tatbikatımızda bir uçak kazasına müdahalede UMKE ekiplerinin rolünü gördük, neler yaptığını gördük. Sayın Valimizin de katılması ayrıca bizlere gurur verdi. Sağolsun bize her konuda destek oluyor? dedi.

UMKE faaliyetinin gönüllü ve bedelsiz faaliyet olduğunu ifade eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş; ?doğrusu tüylerim diken diken oldu. Öncelikle şunu belirtmek lazım, Allah başımıza vermesin inşallah. Gerçekten çok acı bir olay ama bunlar yaşanıyor, yaşandığını hepimiz biliyoruz. Sizleri gerçekten kutlamak istiyoruz, ya tiyatro kabiliyetiniz yüksek ki öyle olmadığını biliyoruz ya da işinizi çok ciddiye alıyorsunuz. Onun için gerçekten her türlü teşekkürü, her türlü kutlamayı hak ediyorsunuz. Üstelik bu UMKE faaliyetinin gönüllü ve bedelsiz faaliyet olduğunu fahri bir faaliyet olduğunu biliyoruz. Doğrusu böyle olunca da iş daha samimi oluyor ve daha ciddi ele alınıyor. Ellerinize sağlık, gönüllerinize sağlık gerçekten çok mutlu oldum. Elbette bu çalışmaların olup bittiğini biliyorduk ama birebir görmek benim içinde zihin açıcı oldu? dedi.

Manisa´dan 33, İzmir´den 19 ve Uşak ilinden 17 UMKE personelinin katıldığı tatbikata Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Karaca, Akhisar Diş Hastanesi Baştabibi Dt. Hüseyin Tavlı, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Kamu Birlikleri Genel Sekreterliği İdari ve Mali İşler Müdürü Mazhar Esendağ ve bir çok daire müdürü ve protokol üyeleri katıldı.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK