ÜRETİCİLER SULAMA GÖLETLERİ İLE RAHAT EDECEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Akhisar ilçesine bağlı Akçaalan Mahallesi´nde bulunan hayvan içme suyu göletlerinde temizlik ve onarım çalışması yaptı.


Gündem 29.11.2019 13:00:43 1295 0

ÜRETİCİLER SULAMA GÖLETLERİ İLE RAHAT EDECEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Akhisar ilçesine bağlı Akçaalan Mahallesi´nde bulunan hayvan içme suyu göletlerinde temizlik ve onarım çalışması yaptı.

Kırsal kalkınmanın sağlanması noktasında il genelinde önemli projeleri hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayvan içme suyu göletlerinde temizlik ve onarım çalışmalarını da sürdürüyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında Akhisar ilçesine bağlı Akçaalan Mahallesi´nde bulunan iki adet hayvan içme suyu göleti hem hayvan sulamasında hem de bahçe sulamasında kullanılmaktadır. Geçmiş yıllarda yapılan gölette zaman içinde toprak ve balçıkla dolması nedeniyle su tutma kapasitesinin azaldığı, diğer gölette ise gölet seddinde açılma olması sonucu su tutmadığı tespit edilmiştir. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı teknik personelleri tarafından yapılan etüt çalışması sonucunda Akçaalan Mahallesi´nde bulunan hayvan içme suyu göletlerinde başlatılan temizlik, bakım ve onarım çalışması sonrası mevcut göletler büyütülerek üreticilerin hizmetine sunuldu.

Kapasiteleri Düşmüştü

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, mahallede bulunan iki göletin birinde kaçak olması ve toprak dolması nedeniyle diğerinde ise yıllar içinde biriken çamur ve balçıktan dolayı su tutma kapasitelerinin düştüğünü belirterek, ?Mahallemizde geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamakta göletlerimiz yetersiz kalmıştır. Mahalle muhtarı tarafından bu durum Manisa Büyükşehir Belediyesi´ne bildirilmiş ve yapılan etüt çalışmaları ile mahallede bulunan hayvan içme suyu göletlerinde temizlik, bakım, onarım ve büyütme çalışması Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılmıştır. Yapılan çalışmada gövdesinde yarılma oluşan göletin gövdesine kil dolgu yapılarak sezona hazır hale getirilmiştir. Mahallemizde bulunan ve bakımları yapılan göletlerin üreticimize hayırlı uğurlu olmasını, ürünlerinin bereketli olmasını diliyorum? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ