USTAYA HÜRMET, EMANETE MERHAMET

24.Dönem Ak Parti Manisa Milletvekili ?Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği? Manisa İl başkanı Dr. Muzaffer Yurtaş tarihi eserlerin korunması gerektiğini belirtti.


Gündem 13.02.2021 11:30:58 1537 0

USTAYA HÜRMET, EMANETE MERHAMET

24.Dönem Ak Parti Manisa Milletvekili  ?Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği? Manisa İl başkanı Dr. Muzaffer Yurtaş tarihi  eserlerin korunması gerektiğini belirtti. Tarihi eserleri kotumassak yok  olup gidecek ve gelecek nesiller bu tarihi eserlerimizi göremeyecek. Ancak Eserlerin korunması, kollanması, tamiri ve geleceğe aktarılması tarihi bir görevdir. Restorasyon bir sevgi ve sabır işidir diyen Muzaffer Yurttaş

?Bizler kadim bir medeniyetin emanetçileriyiz. Bu medeniyeti sil baştan inşa edemeyiz, belki ihya edebiliriz. Ülkemizde restorasyon bilincinin yeniden ele alınması gerekir. Eserlerin korunması, kollanması, tamiri ve geleceğe aktarılması tarihi bir görevdir. Restorasyon bir sevgi ve sabır işidir.

 Bu konuda çok büyük potansiyele sahibiz ama bunun farkında değiliz. Yeni kuşaklara bu değerlerimiz tanıtamazsak ?kentsel dönüşüm? adı ile her şeyi yıkıp yenileme hevesindeki bir anlayışın tüm tarihi birimi yok etme ihtimali tehlikesi yükseltir.

Bu fotoğraf Kula ilçemizde çarşı içindeki bir işyeri. Sahip çıkılıp restore edilip ayağa kaldırılmazsa yok olup gidecektir

 Geçmişe vefalı, ustaya hürmetli, emanete merhametli tüm dostlara selam ve saygı ile? diyerek sözlerini tamamladı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ