ÜZÜMDE REKOLTE TAHMİN ÇALIŞMALARI YAPILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın 2017 yılı itibariyle uygulamaya başlattığı, üzümde rekolte tahmin çalışmalarında İlçe Komisyonu arazi çalışmalarını tamamladı.


Tarım/Hayvancılık 1.08.2017 21:35:00 779 0

ÜZÜMDE REKOLTE TAHMİN ÇALIŞMALARI YAPILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın 2017 yılı itibariyle uygulamaya başlattığı, üzümde rekolte tahmin çalışmalarında İlçe Komisyonu arazi çalışmalarını tamamladı.

Rekolte tahminleri 2017 yılı itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca gerçekleştirilecek, sonuçlar da Bakanlık yetkililerince açıklanacaktır. Bu kapsamda da konunun önemine binaen Manisa´da 17 İlçede, İlçe Müdürlerinin Başkanlığı´nda 17 İlçe Komisyonu ve İl Müdürü Başkanlığı´nda İl Komisyonu oluşturulmuştur.

İlçe Müdürlüğümüz, Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Sanayi ve Ticaret Odası TARİŞ, gibi üzümle ilgili tüm kurum temsilcilerinden oluşan İlçe Komisyonumuz, erkenci çeşitlerin hasat tarihlerini dikkate alarak Early Sweet, Superior Seedless gibi çeşitlerde rekolte tahmini için bağlarda çalışmalarına başlamıştır. Akabinde ise sultani çekirdeksiz ve diğer çeşitlerde çalışmalarını tamamlamıştır. Her çeşit için ayrı ayrı yapılacak çalışmalar, çeşidin kendine özgü hasat tarihine en yakın dönemde, arazi çalışmaları tamamlanarak, rekolte tahminleri oluşturulmuştur.

İlçemizde oluşturulan Rekolte tahmin Komisyonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet  KILIÇ Başkanlığında ve Müdürlüğü temsilen Mühendis Hasan KAYA, Tekniker Tarık UZEL, Ziraat Odasını temsilen Mühendis Aytekin DEĞİRMENCİ ve Şaabettin İNAL, Tariş´ i temsilen Mühendis Murat SAVAŞ, Ticaret Borsası´ nı temsilen  Zekeriya KEMAHLI ve Ticaret ve Sanayi Odası´ nı temsilen Şenol ÜRKÜP, Çekirdeksiz ve Kurutmalık Üzüm üretiminin yoğun olduğu, Beyoba, Sazoba, Akselendi ve Sarıçalı ile Çekirdekli üzüm yetiştirilen yayla bağlarındaki rekolte tahmin çalışmalarını tamamlamıştır.

İlçe Komisyonları rekolte tahmin çalışmalarının tamamlanmasına müteakip, sonuçları İl Komisyonuna bildireceklerdir. İl Komisyonu ise tüm İlçe sonuçlarını değerlendirdikten sonra İl Komisyon kararı şeklinde Bakanlığa bildirecektir. Sonuçların açıklanması bizzat Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılacaktır.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ