VURAL´DAN DEĞERLENDİRME

Akhisarpsor Teknik Direktörü Yılmaz Vural Çarşamba günü oynadıkları 3-2´lik Adana Demirspor galibiyetini ve Pazar günü evinde oynayacakları Erzurumspor maçı hazırlıklarını basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirdi.


Spor 14.03.2020 01:13:47 1265 0

VURAL´DAN DEĞERLENDİRME

Akhisarpsor Teknik Direktörü Yılmaz Vural Çarşamba günü oynadıkları 3-2´lik Adana Demirspor galibiyetini ve Pazar günü evinde oynayacakları Erzurumspor maçı hazırlıklarını basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirdi.
?Herhangi Bir Büyük Bir Sakatlık Yok?
Öncelikle takımın sağlık durumu hakkında bilgi veren Kulüp Doktoru Atalay Kabakçıoğlu; ?Takımın sağlık durumu herhangi bir büyük bir sakatlık yok. Gribal enfeksiyon yaşadı arkadaşlarımız ama bununla ilgili olarak eksiklik yaşamadık. Maç sırasında Uğur Arslan Kuru´da cildinde 3 santim kadar açılma oldu. Onu da maç sırasında müdahale ederek oyuna döndürebildik. Endişe verici bir sakatlık yok şuan. Hasan Ali ameliyat olduğu dizinde bir boşluk hissetti. Bununla ilgili kontrollerini yaptık. Ameliyat yapan hocamıza geri gönderdik kontrol için. O da her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Hedefimiz yeni sezona onu yetiştirmek. ?dedi.
?Geri Kalan Maçların Hepsini Kazanabiliriz?
Ardından haftayı değerlendirerek konuşmaya başlayan Vural, ?9.sıradan yukarıya kadar herkes Play Off´a çıkabilir. Ufak ufak ayrılmalar başladı. Bunların başında gelen kendi adımıza oynadığımız lig maçlarının son beş maçın dört tanesini kazanmamız. Dolasıyla bu kazanç bizi otomatikman yukarılara taşıdı. Kendimize hedef aldığımız geri kalan maçların hepsini kazanabiliriz. Kazanmamız mümkün. İyi oynuyoruz iyi takımız. Oyuncularımı bunun için kutluyorum. Çalışmaları ile ve sahada çalışılmış şeyleri oraya getirip rakibe göre ne yapması gerektiğini çokbilmişliği ile yukarıya doğru bir yakınlaşma oldu. Şu an bakıldığında 44 puan ile 4. sıradayız.
?Lider İle Aramızdaki Puan Farkı Tek Hanelere Düştü 6 Puan?
Altımızdaki takımlar 42 puan ile arkamızda dizildiler. Bizim burada Ümraniye, Altay ile maçımız var. Yukardan Erzurum ile maçımız var. Tabi ki bu maçları kazanmamız gerekiyor. En azından Play Off´u garantileyen ve yukarı ile yakınlaştık hiç bu kadar yakınlaşmamıştık. Lider ile aramızdaki puan farkı tek hanelere düştü 6 puan.
?Bir Tane Kaybetseniz Sıralama Hemen Çok Farklı Değişiyor?
Eğer işler istediğimiz gibi giderse birinciyi bile yakalaması olasıdır. Tabi ki kazanmak kaydı ile. Makas daralmaya başladıkça işler zorlaşıyor. Artık kaybetmek diye bir şey yok. Bir tane kaybetseniz sıralama hemen çok farklı değişiyor. Oynamadığınız maç öncesinde 8. Sıraya kadar düşmüştük. Kazandığımız maç ile birlikte yukarılara çıkmış olduk. Hatayspor maçı Adana Demirspor maçı çok kilit maçlar.
?Bizim Derdimiz Üç Puan?
Bizim takımımız final maçlarını iyi oynuyor. Final maçı kazanırsanız köşeyi dönüyorsunuz. Dolaysıyla bu anlamda çok iyi konsantre oluyor. Bizim derdimiz üç puan, kimden alırsak alalım. Eğer biz bu kazanma serisini devam ettirebilirsek inanıyoruz ki biz Akhisarspor´u geldiği yere Süper Lig´e çıkarmamız mümkün olabilir. Hiç hataya gelmeyen maçlar oynuyoruz. Son dakikalara kadar gol atmaya çalışan rakiplerle oynuyoruz. İşte adana maçında da 90+4´de yedik golü 88´de attık biz golü. İki taraf da skoru değiştirmek adına çalışıyor. Oynadıkları oyunla beni çok mutlu etti oyuncularım. Ben geldiğimden beri en az pozisyon bulduğumuz maçlardan bir tanesi.
?Herkes Çok Keyifli Maç İzlediklerini Söylediler?
Takım olarak savunmayı ve hücumu beraber yapan ender takımlardan bir taneyiz. Bir oyuncumuz oynamıyor diğer oyuncumuz aynı görevi yapıyor. Sonradan oyuna girenlerin de takıma katkıları ile çok keyifli takım haline geldik. Maçtan sonra taraflı tarafsız herkes çok keyifli maç izlediklerini söylediler. Bir de bu doğru çalışmanın karşılığı olarak doğru oyun hepimizi çok etti. Yaptıklarımızın bir onayı oldu.  
?Adana´ya Gelen Taraftarımıza Çok Teşekkür Ediyorum?
Gol kısmına gelince atma yeme dengesini sağlamamız gerekiyor.
Adana´ya gelen taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların sesini duyduk. O ses bize güç veriyor. Artık taraftarımız ile aramızın iyi olduğunu düşünüyorum.
Maça gelmek için hareketlenme oldu ama koronavirüsü çıktı. Taraftarsız bir oyun ne kadar keyif verir. Ama maalesef bir terslik oldu. 30 Nisana kadar seyircisiz oynayacağız.
?İnsan Sağlığı Söz Konusu Olunca Maç Vs. Önemsiz Düşüyor?
Bundan sonra artık seyirci desteği almadan oynayacağız. Yapacak bir şey yok şartlara uymamız lazım. İnşallah bu sorun bir an evvel biter. Ama Allah korusun sağlık her şeyin başında gelir. İnsan sağlığı söz konusu olunca maç vs. önemsiz düşüyor. Bundan sonra oynayacağımız Altay maçı da zor bir deplasman. Çok yetenekli oyuncuları olan bir takım. Gönül istiyor ki bu maçımızı kazasız belasız geçirelim. Son maçımız Keçiören maçı ile ligi bitirmiş olacağız. Son maçımız lige çıkma maçımız olur inşallah. Burada festival havasında sezonu tamamlamış oluruz. Oynayacağımız Erzurum takımı ligin iyi takımlarından. Çok deneyimli oyuncularının olduğu ve geçen sene ligden bizim gibi düşmüş bu sene lige onlarda çıkmak istiyor. Bursaspor aynı şekildedir.
?Eyvah Yine Gol Yiyeceğiz Dedim?
Antrenörlük hayatımda son saniyelerde gol yemekle ünlüyüm. Eyvah yine gol yiyeceğiz dedim. O anda acayip geriliyor insan. Sonra herkes gittikten sonra oturdum. Başım döndü tansiyonum yükselmiş.
?Hedefimiz Dediğim Gibi Bu Takıma Geldiği Yere Süper Lig´e Taşımak?
Ama sıkıntı yok iyiyim. Son olarak hedefimiz dediğim gibi bu takıma geldiği yere Süper Lig´e taşımak.? diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra idmana çıkan takımın moralli hali gözlerden kaçmadı. Isınma hareketleri ile başlayan idmanda futbolcular çift kale maç ile antrenmanı sürdürdü. Vural´ın öğrencileri Pazar günü oynayacakları maç için hazır olduklarını belirterek sahadan mutlak üç puanla ayrılmak istediklerini söylediler.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ