VURAL´DAN SİTEM DOLU SÖZLER

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Akhisarspor Yılmaz Atabarut Tesisi´nde basın açıklaması gerçekleştirdi.


Spor 11.05.2020 23:24:41 1235 0

VURAL´DAN SİTEM DOLU SÖZLER

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Akhisarspor Yılmaz Atabarut Tesisi´nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkiye´de futbolun gelişmesi için birçok değişikliğin yapılması gerektiğini ifade eden Deneyimli Teknik Adam, futbol yönetimi, TFF´nin yapısı, liglerin statüsü, gelir adaletsizliği, kulüplerin futbol yönetimindeki yetkileri, spor ve siyaset ilişkisi konularında da görüşlerini belirtti. Sitem dolu sözler ile basın açıklamasını yapan Akhisarspor Teknik Direktörü Vural konuşmasına basın mensuplarını selamlayarak başladı.

 

Alt Ligler Olmadan Süper Lig Olmaz

Vural ?Futbol Liglerinde alt liglerin yeterli temsil edilemediğini, TFF Başkanı Nihat Özdemir´in açıklama yaparken sadece Süper Lig´i temel aldığını belirterek tepkisini belirtti. Çözüm olarak,  tüm liglerle ilgili vakıflar lav edilip tüm ligleri kapsayan yeni bir yapı oluşturulması gerektiğini savundu. ?Alt ligler olmadan üst lig oluşmaz. Bu konuda federasyon kafa yormalı.? diyen tecrübeli hoca, gelir ve temsil adaletsizliğine dikkat çekti.

?Belirsizlik Tedirgin Ediyor?

Kovid-19 salgını nedeni ile 19 Mart tan bu güne lige verilen aranın ardından Türkiye Futbol Liglerinin 12 Hazirandan itibaren devam edeceğinin TFF Başkanı Nihat Özdemir tarafından açıklanmasından sonra uygulamanın nasıl olacağı hakkındaki belirsizlik devam ediyor. diyen Yılmaz Vural, ?Sağlık Bakanlığı ve TFF arasında sorumluluk almama durumumu yaşanıyor?´ şeklinde sorulan soruya verdiği cevabında belirsizliğin bazı kararların alınmasını engellediğini, bunun da gelecek açısından kaygı verici olduğunu belirtti. Lig açılmadan hazırlık maçı teklifi yapan takımlar olduğunu ancak uygulamalardaki belirsizlikten dolayı bunun için karar verilemediğini de ayrıca belirten Teknik Adam ?Antrenmanlarımızı toplu olarak yani takım olarak yapabilecek miyiz? Bu bile belli değil.? diyerek uygulamanın bir an önce netleşmesini beklediklerini söyledi.

Neticede Bizler de Kurbanlık Koyun Değiliz

Vural konuşmasında sitem ederek Sağlık Bakanlığına ve Türkiye Futbol Federasyonuna seslendi. Yaptığı konuşmada ?Sağlık Bakanlığı genel olarak yaptıkları ve kamuoyunu aydınlatması bakımından son derece tatmin edici açıklamalar yapıyor. Bu sebeple Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Futbol konusunda ise bir belirsizlik var. Ama ümit ediyorum ilerleyen günlerde bu belirsizlikleri çözecek açıklama yapılacaktır. Eğer karar verme noktasında TFF´nin ve Sağlık Bakanlığı´nın tereddütleri varsa futbolu oynatmasınlar. Çünkü bir olumsuzluk durumunda bunun hesabını sorarlar. Bizler futbolun uygulayıcılarıyız. Neticede bizler de kurbanlık koyun değiliz. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız, bu ikilemi ortadan kaldıracak ve tereddütlü açıklama yapan birimleri bir araya toplayıp futbolla ilgili niçin somut bir karar çıkartmıyorsunuz diyecektir.? İfadelerini kullandı.? ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ