YAŞLILIK VE SAĞLIKLI YAŞLANMA PANELİ DÜZENLENDİ

Akhisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği Yaşlılık ve Sağlıklı Yaşlanma Semineri Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı .


Gündem 22.03.2019 20:24:17 1454 0

YAŞLILIK VE SAĞLIKLI YAŞLANMA PANELİ DÜZENLENDİ

Akhisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği Yaşlılık ve Sağlıklı Yaşlanma Semineri  Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı . Seminerin açılış konuşmasını Akhisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Suudi Arslan yaptı.

Suudi Arslan yaptığı konuşmada şöyle dedi ?Bugün Yaşlılar Haftası sebebiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Birlikte vakit geçirmek, bu haftanın önemini anlamak adına düzenlediğimiz bu panelimize hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaşlılara saygı haftası kapsamında çok çeşitli etkinlikler düzenledik.

Bilimsel tartışmaların yapılacağı bu panelimizin yanı sıra Kültürel amaçlı ve kuşaklar arası Kreşlerimizle, Anaokullarımız ile İlkokullarımız, Ortaokullarımız ve Lise Öğrencilerimiz ile çeşitli etkinlikler düzenledik. yine okullar arası yaşlılara saygı konulu Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmaları düzenleyerek dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirmek üzere şu an aramızda bulundurduk.

Kurumumuzda büyüklerimizin el uğraşı faaliyetlerini organize ederek, yapmış oldukları çalışmaları halkımız ile paylaşmak üzere sergilerimizi açtık ve okullarımız ile işbirliği yaparak. öğrencilerimizin çekmiş oldukları fotoğraf sergimizi düzenledik. Kurumumuzda kalan büyüklerimizin yakınları ile iletişime geçerek, onları aileleri ile bir araya getirmek üzere çalışmalar yapıp, aile buluşmasını sağladık. Bunlar ve benzeri birçok daha faaliyetlerimiz devam etmektedir. Değerli büyüklerimizi sadece bugünlerde değil her zaman hatırlamak. sorunlarına çözüm yolu bulmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Çünkü yaşlılar bizim geçmişimiz, şu an sahip olduğumuz mirasın gerçek sahipleri ve hayalini kurduğumuz geleceğimiz, yol göstericilerimizdirler.

Onları görünce aklımıza dersler gelecek, ömür gelecek, bereket gelecek, sevda gelecek. bir Ülke yaşlısını, gencini, çoluğunu. çocuğunu bir araya getirip kucaklaşabiliyorsa en büyük zenginliğe ulaşmış demektir. Tüm büyüklerimin yaşlılar haftasını kutlarım. Bu hafta ile ilgili programların gerçekleştirilmesi için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, yaşlılarımıza sağlık mutluluk ve güzel günler diliyor, saygı ve sevgiyle ellerinden öpüyorum? dedi.Panele katılan Panelistler Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Manisa CBÜ Öğretim üyesi Dr. Fatih Özcan, Manisa CBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nil Tekin ve Manisa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yaşlı hizmetleri sorumlusu sosyal çalışmacı Selman Bölükbaşı Yaşlılık ve Sağlıklı Yaşlanma Konusunu ele aldı. Panele

Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Karaca, Akhisar İlçe Sağlık Müdürü Selin Köksal, ekibi,Manisa BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Akhisar Koordinatörü Sezgin Gazi, Akhisar Gençlik ve Spor Müdürlüğü gençleri, okul temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Soru cevap şeklinde devam eden panel Akhisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezi müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkan yardımcısı Ali Velestin verdi. Panele katılan Panelistler Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Manisa CBÜ Öğretim üyesi Dr. Fatih Özcan, Manisa CBÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Nil Tekin ve Manisa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yaşlı hizmetleri sorumlusu sosyal çalışmacı Selman Bölükbaşı´na plaketlerini Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya verdi.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK