YATSI EZANI SONRASI CAMİLERDEN DUA SESLERİ

Akhisarda yatsı ezanından önce sela okundu, ezandan sonra eller semaya acılıp dua edilip tekbir getirildi.


Gündem 26.03.2020 00:39:58 1425 0

YATSI EZANI SONRASI CAMİLERDEN DUA SESLERİ

Akhisarda yatsı  ezanından önce sela okundu, ezandan sonra eller semaya acılıp dua edilip  tekbir getirildi.

Dünyayı ve Türkiye´yi etkisi altına alan korona virüs salgının sona ermesi için yatsı ezanının ardından camilerde dua okundu.

Türkiyede de  Coronovirüsün görülmesinden sonra Cuma namazları ve Miraç kandilli ve vakit namazları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, talimatı ile ara verilerek namazlarınızı evlerinizde kılın denilmişti.

Yaşanılan bu zorlu süreçte vatandaşların dini ve manevi duygularını da güçlendirmek amacıyla  Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan kararla minarelerden semaya yükselen duada niyazda bulunuldu.Akhisarda da  paşa camiinden mekezi sistem ile sela verildi. Akhisar ilçe müftülüğü paşa cami din görevlisi Mehmet Ali Ozkaya tarafından  Okunan sela´dan sonra okunan yatsı ezanına müeakip dua edildi  selavat ve tekbir getirildi. Edinilen bilgilere göre merkezi sistemle okunan sela, ezan, duz, selavat ve tekbir´in Akhisar merkez ve kırsal mahallelerinede yayın yapılıyor ancak kırsalda merkezden alamayan mahallelerde camilere giriş geçici olarak durdurulduğu için cami din görevlileri tarafından okunacak. Bu uygulama Diyanet işleri başkanlığından gelecek olan ikinci bir emre kadar devam edecek.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK