Yaz Meyveleri Akhisar Tezgâhlarına Düştü

İlkbahar aylarının ilk günlerinin yaşandığı Akhisar´da yazlık meyveler tezgahlarda yerini almaya başlarken, kilogramı 100 TL´ye yakın olan eriğin fiyatının, deyim yerindeyse altınla yarıştığı belirtildi.


Gündem 16.03.2016 15:30:12 1198 0

Yaz Meyveleri Akhisar Tezgâhlarına Düştü

Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte çilek, erik, karpuz, zerdali gibi meyveler tezgahları süslemeye başlarken, bir çok meyvenin ise fiyatı ile adeta dudak uçuklattı.

Yaz meyveleri ile ilgili bilgilere veren kentteki manav esnaflarından Harun ve Hakan Ulaş kardeşler, yaz meyvelerine rağbetin fazla olduğunu, vatandaşların kış meyvelerinden sıkıldıklarını ve artık sofralarında yaz meyvelerini görmek istediklerini ifade etti. Esnaf Ulaş kardeşler, Yeni Akhisar´ın Sesi Gazetesi muhabirine yaptıkları açıklamada şunları söyledi: ?Bahar mevsiminin gelmesi ile yazlık meyveler piyasaya çıktı. Erik, çilek, karadut, zerdali, kavun, karpuz, çağla ve badem satışa sunuldu. En çok talep erikte var. Eriğin yaklaşık 100 gramlık paketlerdeki fiyatı şuanda 10 TL, kilogramı ise 100 TL´ye geliyor. Eriğin fiyatı geçen haftaya göre biraz daha düştü, fiyatı altınla yarışıyordu diyebiliriz. Eriğe en fazla rağbeti hamile bayanlar ve çocuklar gösteriyor. Havalar ısındıkça yazlık meyvelerin fiyatları biraz daha düşecektir.?

İran tarla karpuzunun da tezgâhlardaki yerini aldığı Akhisar semt pazarında kilosu 4 TL´den satılıyor. Datça badem çağlası ise kilo 15 TL´den ve Kavunun taneside 20 liradan  satılıyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ