Yazar Selim Yıldız Kitabını tanıtarak imzaladı

Akhisar´da Yazar Selim Yıldız 3 ay önce yayınlanan ?Her şeye Rağmen Hayata Tutunmak? adlı kitabının İmza gününde okuyucuları ile buluştu.


Eğitim 26.12.2015 18:11:42 349 0

Yazar Selim Yıldız Kitabını tanıtarak imzaladı

Akhisar´da Yazar Selim Yıldız 3 ay önce yayınlanan ?Her şeye Rağmen Hayata Tutunmak? adlı kitabının İmza gününde okuyucuları ile buluştu.

Akhisar Belediye Meclis salonunda Yaklaşık 3 ay önce yayınlanan ?Her Şeye Rağmen Hayata Tutunmak? adlı kitabımın tanıtım ve imza günü etkinliği düzenleyen Yazar Selim Yıldız burada kitaplarını da imzaladı. Yıldız kitaplarının tanıtım ve imza gününde yaptığı konuşmada şöyle dedi;

 

 

Değerli Misafirler Yaklaşık 3 ay önce yayınlanan ?Her Şeye Rağmen Hayata Tutunmak? adlı kitabımın tanıtım ve imza günü etkinliğine hoş geldiniz.                                                                                          

 

      Manisa Yetiştirme Yurduna yedi yaşında teslim edilip üniversiteden mezun olana kadar burada kaldım ve 23 yaşında ayrıldım. Yani çocukluk ve gençlik yıllarım burada geçti. Memuriyet hayatıma polis memuru olarak başladım. İlk görev yerim İzmir Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüydü. İleriki yıllarda kurum değiştirerek sosyal hizmetlere naklen geçiş yaptım. Halen Akhisar´da ikamet ediyor ve sosyal hizmetlere bağlı bir devlet kurumunda görev yapıyorum. 

      Kitabımı ilk okuyan yakın çevrem bana benzer sorular sormaya da başladı.      Kitap yazmaya nasıl karar verdin? Seni tetikleyip harekete geçiren ne oldu? Neden kendi hayat hikâyen? Hatta kitabımın başlığı bile dikkat çekiyor, insanlarda büyük merak uyandırıyordu.

      ?Her Şeye Rağmen Hayata Tutunmak?

      Bana şimdiye kadar sorulan bu ve benzeri soruların ışığında kitabımın içeriği hakkında sizi biraz aydınlatmaya çalışayım.

      Değerli dostlar, bize bahşedilen bu hayat çok değerli ve özenle korunmaya değer. Dünyada genel kabul görmüş bir ilkeye göre normal şartlarda bütün canlılara, özelliklede insan hayatına büyük bir önem verilmekte ve saygı gösterilmekte. Belki sizlerde şahit olmuşsunuzdur. Günümüzde sağlık ekipleri, kaç yaşında ve durumu ne kadar ümitsiz olursa olsun bir insanı hayatta tutabilmek için son ana kadar her yolu denerler. Hatta bırakın insanı, zor durumda kalan hayvanlara bile yardım ediyoruz. Çünkü yaşama hakkı kutsal kabul edilir ve bunun için her türlü tedbir alınır.

      Fakat günümüzde yaşadığı çeşitli bunalımlar sonucunda insanlar bazen bocalayarak hayatlarına maalesef kendileri son vermekte veya vermeyi düşünmektedirler. Ya da bir şekilde devam etseler bile yaşadıkları büyük felaketler ve ağır travmalar karşısında kaçınılmaz olarak az veya çok etkileniyorlar. Özellikle küçük yaşta yaşanan acı olaylar mutlaka bir takım izler bırakıyor. Tabii bu izlerin derinliği kişiden kişiye değişebiliyor.

      Küçük yaşta Yetiştirme Yurduna bırakılıp o ortamda büyümek zorunda kalmak bile başlı başına bir yıkım aslında. Devletimiz, özellikle günümüzde, sosyal hizmetlerden çeşitli şekillerde faydalanan insanlara çok büyük ve önemli destekler sağlamaktadır. Yine milletimiz de yardıma muhtaç olan bu kesimlere karşı son derece duyarlıdır. Sunulan hizmetlerin kalitesi ve standardı her geçen gün giderek artmaktadır. Fakat devletin sunduğu bu yardımlar ne kadar kaliteli olursa olsun yinede bir çocuğun ya da gencin öz anne babasının sevgi ve şefkatini hiçbir devlet kurumu ya da kişisi gerçek anlamda sağlayamaz.    

      Manisa Yetiştirme Yurdunda kaldığım yıllarda bu kurumlardaki işleyişi ve ortamı bizzat yaşayan ve gözlemleyen biri olarak şu kanaate varmıştım. Buradaki çocuklar ve gençler maruz kaldıkları olumsuz hayat şartlarına olan tepkilerini değişik şekillerde açığa vuruyorlar. Bir kısmı hayata talihsiz bir şekilde başlamalarına tepki olarak sürekli sorun çıkarıp, içlerindeki öfkeyi, nefreti kendisine ve çevresine zarar verip, eşyaları kırıp dökerek, otoriteye ve kurallara karşı gelerek gösteriyorlar. Bazıları da tamamen içine kapanıp kendini dar bir dünyaya hapsediyor. Kimileri de ikisinin arasında bir yerlerde gidip geliyor. Hayata çok küçük yaşlarda acı tecrübeler yaşarak başlayan bu çocuklar ve gençler ister istemez kötü etkileniyor. Benliklerinde belki de ömür boyu taşıyacakları derin yaralar oluşuyor. Tabii bunlar benim gözlemlerim, bu konuda uzman değilim.

      Ben de 7 yaşından 23 yaşına kadar bu koşullarda büyüyen biri olarak birçok acı tecrübeler yaşadım. Muhtemelen bu yüzden olsa gerek çevresine kapalı, karamsar biriydim. İnsanlarla olan ilişkim asgari düzeylerde seyrederdi. Yaşım ilerledikçe bunları aşmak için kendimce çeşitli yöntemler geliştirmeye çalıştım.

       Kişisel gelişimime katkısı olacak çeşitli faaliyetlere yöneldim. Bunlardan biri de yoğun bir şekilde kitap okumaktı. Nihayet, yaşadığım hayat tecrübesiyle ilgili bir kitap yazmaya karar verdim.

       Çocukluğumdan beri çevremde olup biten olayları gözler, etrafımdakileri dinler, anlamaya çalışır ve yorumlar yapardım. Eksikliğini yaşadığım ve özlemini duyduğum birçok şey için boş zamanlarımda hep hayal kurardım. Belki de bu yüzden olsa gerek geniş bir hayal gücüne sahip olduğumu düşünüyorum. Bunların birleşmesi sonucu kitap yazma düşüncesi oluştu. Başladım ve devam ettim. Zorlu fakat keyifli bir çalışma sonucunda şimdi tanıtımını yaptığım bu kitap ortaya çıktı.

      Kitabımda Yetiştirme Yurtlarında büyüyen çocukların ve gençlerin yaşadıklarını roman kurgusuyla anlatmaya çalıştım. Sosyal hizmetler camiasını da yoğun bir şekilde işleyen kitabım, o yılların yani 12 Eylül 1980 darbesinin ilk yıllarının Türkiye´sine ait birçok fotoğrafı da yansıtmaktadır. 

      Kitabım herkese, özellikle de bir eksiklikle yaşamak zorunda kalan, (örneğin yakınlarının kaybı, fakirlik, göç, herhangi bir sakatlık ve benzeri şeyler yaşayan) insanlara moral ve azim verecek bir içeriğe sahip. Bir nebze de olsa onlara hayata tutunacak sebepler vermektedir. Her ne kadar Yetiştirme Yurdunda büyüyen bir çocuğun hayatından bahsetse de büyük küçük her yaştan insanın kitabın sayfalarında kendine ait bir şeyler bulacağına inanıyorum. Hayatta sevgi, mücadele, vefa, çaresizlik, öfke vb duyguları yaşamayan birilerinin bulunması mümkün değil.

      Sade, akıcı ve samimi bir dil kullanmaya gayret ettim. Doğruluğuna inandığım mesajları gerçekçi bir dil ile kitabıma aktardım. Kendimi okurun yerine koyarak insanların beklentilerini karşılamaya büyük özen gösterdim. Yazmaya başladığım ilk günden beri birçok kazanımlarım oldu. 

      Ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu kitap, ?Her Şeye Rağmen Hayata Tutunmak? isteyenler için sağlam bir dal ve örnek bir başarı hikâyesi oldu.  

      Vakit ayırıp buraya kadar geldiğiniz ve beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür eder, saygılarımı sunarım.  Ayrıca kitabı almak isteyen okuyucularımı kitabı  Manisa işler Kitabevi, Akhisar Yedirenk Kırtasiye ve İnternet kitap sitelerinde satıştadır? dedi                                                               

                                

 

 

 

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK