Yeni Demiryolunda Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Akhisar, şehir merkezinden geçen demir yolunun, şehir dışına alınma projesi çalışmaları tam gaz devam ediyor.


Gündem 10.08.2015 10:55:48 501 0

Yeni Demiryolunda Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Şehri tam ikiye bölen ve sadece 3 hemzemin geçidin bulunduğu demiryolu çalışmalarında yol üzerinde bulunan yüksek gerilim hatları yer altına alınıyor.

Yeni tren yolu üzerindeki tüm yüksek gerilim hatlarının yer altına alınacağını belirten yetkililer bu ay sonu itibari ile bu çalışmaları tamamlayacaklarını ifade etti. Yeni güzergah üzerinde tüm projelendirmelerin tamamlandığı ve Dayıoğlu Mahallesi mevkiinde bulunan çevreyolu kesişim noktasının da sona gelindiği bildirildi.

Öte yandan demiryolunun şehir dışına alınması ile birlikte yine Gar İstasyon Merkezinin de yeni bina yapım çalışmaları başladı. Sigara fabrikası ile Gıda ve Tekstil İmalatçıları Sitesi arka kısmında kalan bölgede inşası başlayan yeni istasyon çalışmalarının da kısa sürede bitmesi bekleniyor.

Mevcut demiryolu üzerinde yeni yapılan elektrikli tren direklerinin ise daha önce ki mevcut ihale kapsamında yapıldığı tren yolunun şehir dışına alınması sonrası bu güzergah üzerinde tramvay görevi de görebileceği projeler arasında yer aldığı bildirildi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ