Zafer Kara´dan Dikkat Çeken Ahilik Kutlaması

Akhisar Bakkallar ve Benzerleri Esnaf Odası başkanı Zafer Kara Ahilik Haftası ile ilgili dikkat çekici bir projeye imza attı.


Gündem 23.05.2016 16:56:47 378 0

Zafer Kara´dan Dikkat Çeken Ahilik Kutlaması

Akhisar Bakkallar ve Benzerleri Esnaf Odası başkanı Zafer Kara Ahilik Haftası ile ilgili dikkat çekici bir projeye imza attı.

 

Kendi sesiyle seslendirdiği ve kendisinin kamera karşısına geçtiği kısa klip ile Akhisarlıların Ahilik Haftasını kutladı.

Ahilik Haftası ile ilgili bir açıklama yapan Akhisar Bakkallar ve Benzerleri Esnaf Odası başkanı Zafer Kara; ?Ahilik kardeşlik, birlik, beraberlik gibi değerleri özünde toplayan, ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturu dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Anadolu´da ticaret erbabının yaşattığı ahilik, dünyaya örnek olacak değerleri ve uygulama örneklerinin içinde barındırmaktadır.

Önceki dönemlerde kadınlarımızda ahilik teşkilatı içerisinde yer alarak Anadolu Kadınlar Birliği´ni kurmuşlar ve başı darda olan tüm insanlara yardım elini uzatmışlardır.? diye konuştu.

Esnafın gerektiğinde toplum içinde edebin ahlakın koruyucusu olduğunu ifade eden Zafer Kara; ?Esnaf olmak hak için adalet için gerektiğinde Ahi Evran, Şeyh Edebali, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale ruhu olmak demektir. Elindeki sermayesini alnının teriyle, bileğinin gücüyle birleştirmiş bir girişimcilik ruhunun adıdır esnaf. Sosyal yapının omurgasıdır. Gün geldiğinde mahalledeki bakkal, sanayideki tamirci, sokak başındaki manavdır, kuruyemişçidir esnaf, apartmandaki komşumuz, semtimizdeki dostumuz ya da en yakın akrabamızdır esnaf, belki ağabeyimiz belki yıllardır hayatını bize adayan anne-babamızdır esnaf. Öyle ki esnaf demek kısacası biz demek kısacası Akhisar demektir.

Esnaf Çanakkale´de Seyit Onbaşı, İstanbul´da Ulubatlı Hasan, Erzurum´da Nene Hatun, Kahramanmaraş´ta Sütçü İmam´dır. Esnaf vatan, bayrak, din sevgisinin harmanlandığı yerdir. Esnaf her zaman tahmin edilen yalnızca erkeklerimiz değil, yeri geldiğinde kendi yemeyip bize yediren annelerimiz gibi mahallesine faizsiz kredi veren bakkallarımızdır esnaf.

Kısaca çok net bir ifadeyle başta siz basın mensupları olmak üzere tüm Akhisar´dır esnaf? dedi.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK