Zeytin Üreticileri Birliği Genel Kurulu Yapıldı

Zeytin Üreticileri Birliği'nin 2014 yılı mali Genel Kurulu Akhisar Ziraat Odası toplantı salonunda yapıldı.


Gündem 25.02.2015 18:44:13 1966 0

Zeytin Üreticileri Birliği Genel Kurulu Yapıldı

Zeytin Üreticileri Birliği’nin 2014 yılı mali Genel Kurulu Akhisar Ziraat Odası toplantı salonunda yapıldı.

Açılış konuşmasını Ziraat Odası mühendislerinden Aytekin Değirmenci’nin yaptığı genel kurula İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılıç, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Zeytin Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sadullah  Avcı ve üyeler katıldı.

Açılış konuşması ve yoklamayla başlayan genel kurul toplantısında Divan’a Ziraat Odası başkanı Ahmet Akbuğa başkanlık etti. Divan da Turay Aytan, İhsan Durmuş, Hasan Hüseyin Oğuz, Ali Osman Bircan yer aldı.

Zeytin Üreticileri Birliği’nin 2014 yılı mali Genel Kurulu toplantısına 510 üyesinden yalnızca bir kısmı katıldı. Mali konuların görüşüldüğü kurulda Yönetim Kurulu Üyesi Başkan vekili Halil Öksüz faaliyet raporunu okudu. Faaliyet raporunun ardından 2014 yılı bilanço ve gelir giderler raporu okundu.

Genel kurulda oy birliği ile 5 yıl üst üste aidat ödemeyen üyeler üyelikten çıkarıldı. Ayrıca başlangıç ve aylık üyelik ücretleri verilen teklifle belirlendi.

Ayrıca, Başkan vekili Halil Öksüz, Zeytin Üretici Birliğimizin bankalardan ve Devlet kurumlarından her türlü kredi alımı mal alımı, satımı, ipotek verilmesi için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi, Yönetim Kurulu Başkanı’na ve Yönetim Kuruluna verilecek huzur hakkı  daimi ve geçici personele verilecek olan ücret ve kadrolar ile harcırahların tespiti, Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetleri verebilmek, Tarım danışmanı istihdam edebilmek ve tarımsal danışmanlık yetki belgesi almak için yönetim kuruluna yetki verilmesi yer aldı, Yönetim Kurulu Başkanı’na ve Yönetim Kuruluna verilecek huzur hakkı daimi ve geçici personele verilecek olan ücret ve kadrolar ile harcırahların tespiti, Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetleri verebilmek, Tarım danışmanı istihdam edebilmek ve tarımsal danışmanlık yetki belgesi almak için yönetim kuruluna yetki verilmesi ,Zeytin Üretici Birliğine yer kiralanması, demirbaş alımı, personel alımı ve Depo için Proje çizdirilmesi, depo yeri alımı veya hazineden kiralanması için yetki verilmesi, Zeytin üretici birliği üyelerinin yıllık aidatları ile nisbi aidatların belirlenmesi, Denetim kurulu seçimine karar verildi.