Zeytinin Yeni Tadı

Akhisar Ticaret Borsası, yeni zeytin tebliğinin çıkmasının ardından başlattığı çalışmalarla ,Türkiye'de zeytincilikte lider olan Akhisar'da üretilen ve işlenen zeytinlerin tadını en lezzetli hale getirebilmek için Marmarabirlik ile birlikte güçlerini bi


Gündem 26.09.2014 15:00:33 2086 0

Zeytinin Yeni Tadı

Akhisar Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıda ,Marmarabirlik Ar-Ge Müdür Yardımcısı Mustafa Fındık’ın sunumuyla  sofralık zeytin  işleme şekilleri, doğal zeytin üretimi, fermantasyon, ambalajlama ve muhafaza, kaliteli üretim ve yeni zeytin tebliği ile ilgili konularda bilgiler verildi.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhatyaptığı konuşmada“ Akhisar çiftçisinin bahçedeki alın terinin , emeğininürünü olan zeytinin  işletmelerde sağlıklı koşullarda ve bilinçli ellerde tatlandırılıp  sofralara ulaşmasını, değerini bulmasını sağlamak  amacıyla ve “Zeytin nerede yetişirse yetişsin yeter ki doğru şekilde işlensin” sloganından yola çıkarak  Marmara Birlik ile istişarelerde bulunduk. Bu konuda yapılan çalışmaların ve detayların  tüm üyelerimizle paylaşılması için de bu toplantıyı düzenledik. Amacımız en lezzetli zeytinlerin, en iyi üretim teknikleriyle üretilerek ,en doğru ambalajla raflarda yerini alması. Desteklerinden dolayı Başkan Hidamet Asa nezdinde Marmarabirlik Yönetimi’ne ve  sunumu için Arge Müdür Yardımcısı  Mustafa Fındık’a  ve toplantımıza katılan bilinçli üretici ve işletmecilerimize de teşekkürlerimizi sunarız. “ dedi .Marmarabirlik Ar-Ge Müdür Yardımcısı Mustafa Fındık da “Amacımız zeytin üretimi ve işlenmesi için en doğru bilginin paylaşılıp çoğalması ve ülkemiz zeytinciliğin  kalitesinin  her yerde artması. Buna vesile oldukları  için Akhisar Ticaret Borsasımızı tebrik ediyor, ev sahipliği için çok teşekkür ediyorum.

Geniş katılımlı ve faydalı geçen toplantı soru –cevaplarla son buldu.