Zorlu Sınavımız İnsanlık Seminerine ilgi Yoğun Oldu

Akhisar İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Zorlu Sınavımız İnsanlık” Belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen programa konuşmacı olarak Çevre Eski Bakanı Rıza Akçalı, Eğitimci Halil Köprücüoğlu katıldı.


22.02.2015 21:46:39 2223 0

Zorlu Sınavımız İnsanlık  Seminerine ilgi Yoğun Oldu

Akhisar İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen  “Zorlu Sınavımız İnsanlık” Belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen programa konuşmacı olarak Çevre Eski Bakanı Rıza Akçalı, Eğitimci Halil Köprücüoğlu katıldı. Açılış konuşmanı yapan Akhisar İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Çetin şunları söyledi, “Bilindiği gibi önceki etkinliğimiz “İman ve Aksiyon konulu konferansımızdı. Bu akşamki panelimizin konusunu “ Zorlu Sınavımız… İnsanlık” olarak tesbit ederken gerekçemiz, gelişen medeniyete karşılık insanlığın yitirilmeye çalışılması oldu.

Yıkılan bir binanın yıkılma nedenleri araştırılır ve yapılacak binanın da nasıl dayanıklı olacağı hesaplanır. İlim ve Kültür Vakfı olarak bizler eğitici hizmetlerimizle şahsımıza, ailemize, çevremize ve milletimize faydalı olma amaçlı, sağlam karakter yapılı model insan yetiştirme gayretindeyiz. Eğitim eksenli, insan merkezli çalışmalarımız herkese açıktır. Haftanın belirli akşamlarındaki sohbetlerimize sizleri bekliyoruz. İlçemizde bir ilk olan okuma salonumuza ziyaretleriniz bizlere şevk verecektir. Hepinize saygılar sunarken saygıdeğer konuşmacılarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Akhisar İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen  “Zorlu Sınavımız İnsanlık” Belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen programa konuşmacı olarak Çevre Eski Bakanı Rıza Akçalı, Eğitimci Halil Köprücüoğlu katıldı. Açılış konuşmanı yapan Akhisar İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Çetin şunları söyledi, “Bilindiği gibi önceki etkinliğimiz “İman ve Aksiyon konulu konferansımızdı. Bu akşamki panelimizin konusunu “ Zorlu Sınavımız… İnsanlık” olarak tesbit ederken gerekçemiz, gelişen medeniyete karşılık insanlığın yitirilmeye çalışılması oldu. Yıkılan bir binanın yıkılma nedenleri araştırılır ve yapılacak binanın da nasıl dayanıklı olacağı hesaplanır. İlim ve Kültür Vakfı olarak bizler eğitici hizmetlerimizle şahsımıza, ailemize, çevremize ve milletimize faydalı olma amaçlı, sağlam karakter yapılı model insan yetiştirme gayretindeyiz. Eğitim eksenli, insan merkezli çalışmalarımız herkese açıktır. Haftanın belirli akşamlarındaki sohbetlerimize sizleri bekliyoruz. İlçemizde bir ilk olan okuma salonumuza ziyaretleriniz bizlere şevk verecektir. Hepinize saygılar sunarken saygıdeğer konuşmacılarımıza başarılar diliyorum” dedi.Eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı ise konuşmasında “

İnsanlık onuruna lâyık bir gelecek için: İlim, İman ve Ahlak

Son asırlarda insanlık olarak paradoksal gelişmelere sahne oluyoruz. Birçok şeyi öğrenirken, birçok şeyi de unuttuk. Daha çok üretip, daha çok tüketmeyi öğrendik ancak daha çok lezzet almayı unuttuk. Hayatta daha çok kazanmanın yollarını öğrendik, ancak hayatı nasıl yaşayacağımızı unuttuk. Büyük evler dikmeyi öğrendik, ancak büyük aileleri ayakta tutmayı unuttuk. Çok bilgi edinmeyi öğrendik, ancak hakikati bulmayı unuttuk. Uzayın öte ucuna kadar gitmeyi öğrendik, ancak kendi iç âlemimize yolculuğu unuttuk. Mars`a gitmenin yollarını öğrendik ancak yanı başımızdaki komşumuzun yolunu unuttuk. Daha iyi iletişim aletleri üretmeyi öğrendik ancak çocuklarımızla nasıl iletişim kuracağımızı unuttuk. Bedenimize koruma sağlayan kanunlar yapmayı öğrendik ancak ruhunuzu nasıl koruyacağımızı unuttuk. Harici despotlarla mücadele nefsimizin esiri olduk.

Böylece insanlık mutluluğu dünyevileşmede, bencillikte, daha çok tüketimde ve teknoloji mahsulü ürünlerde arar oldu. Manevi koordinatlarını kaybeden insan dünyaya niçin gönderildiğini unuttu, ciddi anlamda bir manevi susuzluğa giriftar oldu ve nihayet Allah merkezli bir hayat tarzından uzaklaştı. Yediklerinden lezzet alamaz, sahip olduklarının kıymetini bilemez oldu. Böylece insan ruhu istikameti, ilim ve manevi boyutları olmayan teknolojik gelişmelerle zayıfladı, çoraklaştı ve çölleşti. Böylelikle çokluk içinde yokluğa, dehşete ve vahşete düştü. Gitgide yalnızlaştı, mutsuzlaştı, hırçınlaştı ve sorumsuzlaştı. Hem kendisine hem de çevresine zarar verir hale geldi.

 İnsanlığı bu durumdan kurtarmak için birçok sosyal kurum ve kuruluşlar çalışmalar yaptı. Manevi ve ruh boyutunun ihmal edildiği tedbirlerle kısmi faydalar sağlanmış olsa da çoğu zaman iş iyice içinden çıkılmaz hale geldi. Böylece dünyamız tam anlamıyla bir sorunlar sarmalı halini aldı. Maddi gelişmelerle dünya küçülürken sorunlar büyüdü, hem insanı hem de içinde yaşadığı dünyayı tehdit eder boyuta ulaştı.

Kendini ve rabbini hakiki manada tanımalı huzur ve mutluluğu, sonsuz aczini anlayıp sonsuz kudret sahibine dayanmakta, sonsuz fakrını hissedip sonsuz rahmet sahibinden istemekte aramalıydı. İnsan nedir? Dünyaya niçin gelmiştir? Buradan nereye gidecektir? Ölüm ve sonrası? İşte bu sorulara cevap bulmalı; akıl-kalp-ruh dengeli bir hayat anlayışına kavuşmalıydı. İnsan bilgiyi mahiyetindeki hadsiz istidatları inkişaf ettirerek rabbini tanımakta istimal edip “İnsan-ı Kâmil” olmak için kullanmalı ve bilgi ile edinmiş olduğu teknolojik gücü doğru hedeflere varmak için kullanılmasını öğrenmeliydi. Bilhassa bütün ömrünü ruh terbiyesi ve “iman inşası” hizmetine adamış, her türlü dünyevi ve siyasi beklentilerden uzak durmaya özen göstermiş olan Bediüzzaman`ın çağdaş Kur`an tefsiri Risale-i Nur eserleri ve onun eserleri ile bir bütünlük arz eden peygamberin hayat tarzı, incelenmesi gereken önemli bir kaynaktır” dedi. Programın sonunda Akhisar İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Çetin katılımcılara teşekkür ederek çiçek takdim etti.