AKHİSAR’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI.

Tören sunuculuğunu Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Gülşah Şıngar’ın yaptığı tören Milli Egemenlik Meydanında saat 09.00’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.


Eğitim 14.09.2021 19:40:00 1691 0

AKHİSAR’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI.

Tören sunuculuğunu Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Gülşah Şıngar’ın yaptığı tören Milli Egemenlik Meydanında saat 09.00’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.  Akabinde de yine Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu Müzik Öğretmeni Gani  Yavuz önderliğinde Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunup bayrağın göndere çekilmesi ile tören sona erdi.
Kutlama töreni saat 09.30’da Namık Oğul İlkokulu’nda devam etti. Sunuculuğunu Namık Oğul İlkokulu Rehber Öğretmeni Zeynep Altan’ın yaptığı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer’in konuşması ile devam etti. Mermer; “Sayın Kaymakamım, değerli protokol, kıymetli kurum amirlerimiz, okul müdürü arkadaşlarım, velilerimiz, sevgili öğrenciler. 2021- 2022 eğitim ve öğretim yılı İlköğretim Haftası programımıza hoş geldiniz. İlköğretim davası millet olma davasıdır. Milletin değişmez hedefi ülkenin geleceğini kuracak ve devletin devamını sağlayacak genç neslini iyi yetiştirmektir. Bu hedef doğrultusunda eğitim planlanır. Temel eğitim bu planın en önemli parçasıdır. Ülkemizde çağın getirdiği gereksinimler düşünülerek artık zorunlu eğitim sadece ilköğretimle sınırlı tutmamış ortaöğretim de zorunlu eğitim planına dahil edilmiştir. Yaklaşık yirmi aydır Covid 19 salgını gölgesinde eğitim gerek uzaktan ve gerekse tedbirler alınarak yüz yüze devam etmiştir. Geldiğimiz süreçte tedbirlerimizle eğitim tüm kademelerimizde yüz yüze devam etmektedir. Devam etmesinin kararlıkla istemekte ve elimizden geleni yapmaktayız.  Kara tahtanın başına geçerek öğretmenlik yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, salgın döneminde kaybettiğimiz öğretmenlerimizi ve ebediyete göçmüş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Programımıza katılarak bizleri onurlandırdınız. Saygılar sunarım.” dedi.
1.sınıf öğrencilerinin ellerindeki balonları gökyüzüne bırakması ile görsel şölen yaşandı. Hemen ardından da Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Kaymakam Kaya; “Sayın protokol üyeleri, değerli okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, sevgili öğrenciler. Bugün uzun bir aradan sonra pandemi nedeniyle ara verdiğimiz yüz yüze eğitime başlamış durumdayız. Bu benim için büyük bir mutluluk. Çocuklarımız okullarını, öğretmenlerini, öğretmenlerimiz çocuklarını okulları özlemişlerdi. Bugün öğretmen ve öğrencilerimizi bir arada görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bize göstermiş olduğu en önemli hedeflerden birisi çağdaş medeniyet seviyesini yakalamak hatta onun üstüne çıkmaktır. İlköğretim olayı da bu hedefin başlangıç noktasıdır. Okuma yazmayı öğrenmek, hayata ait temel bilgileri öğrenmek ve daha sonraki eğitim ve öğretim hayatının anahtarını elde etmektir.  Şahsen bugün yaşamım boyunca bana en çok lazım olan bilgileri ilköğretimde öğrendiğim bilgiler olduğunu en çok kullandığım bilgilerin ilköğretimde bana öğretilen bilgiler olduğunu hissediyorum yaşıyorum ve görüyorum. O zamanki öğretmenlerime hayatta olanlara uzun ömür vefat edenlere rahmet diliyorum. Bu arada öğretmen şehitlerimiz de rahmet diliyorum. 2021 -2022 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl içerisinde öğretmenlerimize velilerimize ve toplumun tümüne büyük görevler düşüyor. Tekrar hayırlı olsun diyerek saygılarımı sunuyorum.” Dedi. Program devamında okul öğrencilerinden Ayşe Berra Keskin Öğretmenime Mektup adlı şiiri okudu. Akhisar Belediyesi Halk oyunları ekibi gösterisi ile süren program okul öğrencilerinden Osman Efe Özakıncı’nın Okulumuz şiirini okuması ile devam etti. Sonrasında 3- D sınıfı öğrencilerinin gösterisi ile devam eden programda okul öğrencilerinden Zeynep Öz Okul Türküsü şiirinin okudu. 4.sınıf öğrencisinin 1.sınıf öğrencisine bayrak teslim töreni ve okula hoş geldiniz çiçeği sunması ile program sona erdi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ