AKHİSAR’DA “KADINA ŞİDDETE HAYIR” YÜRÜYÜŞÜ

Akhisarlı kadınlar “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde “Kadına Şiddete Hayır” yürüyüşü gerçekleştirdi.


Gündem 26.11.2022 14:25:00 1249 0

AKHİSAR’DA “KADINA ŞİDDETE HAYIR” YÜRÜYÜŞÜ

Akhisar Kadın Dernekleri ve Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde saat 13.00’te Tahir Ün Caddesi’nde başlayan yürüyüş Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi önünde son buldu. Sloganlar atarak yürüyen kadınlar “Kadına Şiddete Hayır” dedi.

Akabinde Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Deniz Poyraz Bozel basın açıklamasını okudu. Bozel’in açıklamasında “Mirabal kardeşlerin Dominik Cumhuriyeti’nde verdikleri insan hakları ve demokrasi mücadelesi nedeniyle 1960’ta katledilmesinin anısına, 25 Kasım günü 1981 yılından beri kadına yönelik şiddetle mücadelenin sembolü haline getirilmiş, 1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından bugün resmi olarak ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ ilan edilmiştir. 25 Kasım; tüm dünyada kadınların her türlü şiddete karşı mücadelesinin küresel olarak birleştiği gündür.

Dünyanın her yerinde kadınlar, bugün burada olduğu gibi dayanışma ve mücadele ruhuyla toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, aile içi ve toplumsal şiddete, ayrımcılığa karşı çıkmaktadır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için mücadele çağrısı yapmaktadır.

Ülkemizde kadına yönelik şiddette her geçen gün artış yaşanmakta ve kadınlarımız şiddetin fiziksel, psikolojik ve ekonomik her türlüsüne maruz kalmakta ve yaşam hakları ellerinden alınmaktadır.

Oysa Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Şuna inanmak gerekir ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.’

Sözü kadınlarımızın toplumdaki yerinin önemini açıkça vurgulamaktadır. Kadınlar toplumumuzun en değerli ve en vazgeçilmez varlığıdır. Bizler olduğumuz konum ve koşullarda üretmeye devam ettikçe toplumdaki yerimizin benimsemesi için, bizlere yönelik yapılan her türlü şiddetin azalarak yok olması için çalışacağız.

Biz kadınlar; eşit ve şiddetin olmadığı huzur ve refah içinde yaşanacak bir dünya düzeni kurulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ve şiddet mağduru ölen ve öldürülen tüm kadınlarımızı anmak adına bu balonu gökyüzüne gönderiyorum.” ifadelerini kullandı.

Saat 14.00’te “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” söyleşisi düzenlendi. Konuşmacı olarak Doktor Hatice Kılınç Korkmaz ve Psikolog Büşra Köse’nin katıldığı söyleşi 2 saat 30 dakika sürdü. Katılımcıların bilgilendirildiği ve büyük ilgiyle takip edilen söyleşi sonrası konuşmacılara Akhisar Kent Konseyi Başkanı Hasan Ali Men tarafından hediye takdim edildi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı program sonunda konuşmacılara teşekkürlerini şu sözlerle iletti; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü muamelelerin engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadınlara uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen özel ve anlamlı bir gündür.

Bu anlamlı günde bizimle birlikte olmayı kabul eden değerli konuşmacılarımız Doktor Hatice Kılınç Korkmaz ve Psikolog Büşra Köse’ye çok teşekkür ediyorum.”


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ