AKHİSARLI GENÇLER ŞEHİDİN MEZARINA SAHİP ÇIKTI

Akhisar’da şehir dışında kaldığı için bakımsız kalan Kurtuluş Savaşı’nın Akhisarlı ilk şehitlerinden Pulların İsmail lakaplı İsmail Efendi’nin mezarına Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar Gençlik Kolları sahip çıktı ve büyük bir vefa


Gündem 7.09.2021 12:07:00 1446 0

AKHİSARLI GENÇLER ŞEHİDİN MEZARINA SAHİP ÇIKTI

Akhisar’da şehir dışında kaldığı için bakımsız kalan Kurtuluş Savaşı’nın Akhisarlı ilk şehitlerinden Pulların İsmail lakaplı İsmail Efendi’nin mezarına Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar Gençlik Kolları sahip çıktı ve büyük bir vefa örneği sergileyerek mezarın tüm bakımlarını yaptı.

Akhisarlı gençler, 1922 yılında Kurtuluş Savaşı’nda düşman kuvvetleri ile Türk askerleri arasında Akhisar’da çıkan çatışmada şehit olan Akhisar’ın ilk şehidi İsmail Efendi’ye büyük bir vefa örneği göstererek bakımsız olan mezarını yeniledi, eskiyen Türk bayrağını yenisiyle değişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Serkan Kurban, “Bugün 6 Eylül. Akhisar’ımızın düşman işgalinden kurtuluş günü. Kurtuluş Savaşı’nda şehrimizi savunmak için kahraman askerlerimiz canıyla, kanıyla bu vatanı savundu. Bunlardan birisi de Akhisar’ın Kurtuluş Savaşı’ndaki ilk şehidi olan İsmail Efendi. Biz de Akhisarlı gençler olarak, ilk şehidimizi unutmadık ve kabrini ziyaret ettik. Burada çevre temizliği, kabirin bakımını yaptık; bunun yanı sıra yıpranan Türk Bayrağı’nı yenisiyle değiştik. Onlara büyük minnet ve şükran borçluyuz. Kurtuluş mücadelesinde bu vatanı bize bırakmak için canlarını feda eden şehitlerimize her zaman sahip çıkacağız. Şehitlerimiz uğurumuz değil,ONURUMUZDUR!

Bize, Türk bayrağı altında yaşama şerefi veren tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ