CÖMERT AKHİSAR HALKININ ZEKAT, FİTRE VE ZEYTİNYAĞI BAĞIŞLARI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK OLUYOR

Akhisar Müftülüğü bu yıl, Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesi iş birliğinde 334 üniversite öğrencisine burs yardımında bulunuyor.


Gündem 15.10.2021 19:10:00 1323 0

CÖMERT AKHİSAR HALKININ ZEKAT, FİTRE VE ZEYTİNYAĞI BAĞIŞLARI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK OLUYOR

Akhisar Müftülüğü bu yıl, Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesi iş birliğinde 334 üniversite öğrencisine burs yardımında bulunuyor. Akhisar Müftülüğü tarafından alınan zekat, fitre ve zeytinyağı bağışları kapsamında oluşturulan fonla üniversite öğrencilerine destek olundu.

Akhisar’da ikamet edip herhangi bir üniversitede eğitim gören öğrencilere yönelik 4 yıldır devam eden eğitim yardımı bu yıl da verildi. Söz konusu eğitim yardımı kapsamında belirlenen şartlara haiz 334 üniversite öğrencisine Akhisar Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesi iş birliğinde bir defaya mahsus olmak üzere 500 ila 750 TL arasında öğrenim yardımı yapıldı.

Üniversite öğrencilerine sağlanan eğitim yardımı hakkında açıklamalarda bulunan Akhisar Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, şunları kaydetti: “Her zaman sosyal içerikli din hizmeti sunma gayreti içerisinde bulunan Müftülüğümüz, cömert Akhisar halkının yapmış olduğu hayırların ve bağışların, hem dini açıdan hem de sağlamış olduğu fayda açısından en uygun şekilde değerlendirilmesi amacıyla hayırseverlerle öğrencilerimiz arasında manevi köprü vazifesi gördü. Bir önceki yıl 233 öğrenciye bu hedef doğrultusunda yardımda bulunmuştuk. Bu durum hayırseverlerimizin güvenini ve daha çok hayır yapma heyecanını arttırdı. Bu vesileyle geçen yıla oranla bağışlar bu yıl daha da arttı. Dolayısıyla öğrenim yardımı talebinde bulunan öğrencilerin %95’ine öğrenim yardımı yapma fırsatı doğdu.

2021 yılı içerisinde hayırsever vatandaşlarımızın yapmış olduğu yardımların en uygun yerlere ulaştırılması amacıyla düzenlenen uygulama kapsamında bağış için alınan başvurular komisyon tarafından değerlendirildi. İhtiyaç baz alınarak belirlediğimiz 334 öğrencimize bir defaya mahsus olmak üzere eğitim yardımında bulunduk. Burslar bugün itibariyle öğrencilerimizin hesaplarına yatırıldı. Bu vesileyle her fırsatta dile getirdiğim gibi bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen kıymetli hayırseverlerimize ve Akhisar’ımızın cömert insanlarına bir kez daha can-u gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim onlardan razı olsun, hayırlarını kabul eylesin. Göz aydınlığımız olan, geleceğimiz olan yavrularımıza da Rabbimden başarılar diliyorum. ”dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ