İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ TARLADA, ÇİFTÇİNİN YANINDA

Manisa´nın en büyük tarım arazisine sahip ilçesi olan Akhisar´da yetişen birçok üründe 2021 yılı üretim sezonunun ortalarına gelinirken, çiftçiler ve üreticiler sıcak havalara rağmen tarlada ve arazideki faaliyetlerine devam ediyor.


Tarım/Hayvancılık 9.07.2021 02:51:07 1444 0

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ TARLADA, ÇİFTÇİNİN YANINDA

Manisa´nın en büyük tarım arazisine sahip ilçesi olan Akhisar´da yetişen birçok üründe 2021 yılı üretim sezonunun ortalarına gelinirken, çiftçiler ve üreticiler sıcak havalara rağmen tarlada ve arazideki faaliyetlerine devam ediyor.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de tarımsal üretimin her aşamasında çiftçilerin yanında bulunmaya ve teknik bilgi desteği vermeye gayret gösteriyor. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı birimi bünyesinde Zeytincilik, Bağcılık, Örtüaltı ve Sebzecilik, Meyvecilik ve Tütün, Hububat ve Diğer Endüstri Bitkileri başlıkları altında, mühendislerden oluşturulan 5 (beş) teknik ekip ile her gün araziye çıkarak saha çalışmaları gerçekleştiriyor. Çiftçilere teknik bilgi desteği sağlayan uzman ekipler; toprak işleme, budama, bitki besleme, sulama gibi kültürel faaliyetlerin yanında, tarım ürünlerinde verim kayıplarına neden olan hastalık ve zararlıları da kontrol ederek ilaçlama tavsiyeleri veriyor.

Zeytin, Bağ, Meyve ve Sebzelere zararlı olan Zeytin Güvesi, Zeytin Sineği, Zeytin Fidan Tırtılı, Bağ Salkım Güvesi, Kiraz Sineği, Elma İç Kurdu, Akdeniz Meyve Sineği, Domates Güvesi, Domates ve Pamukta Yeşil Kurt, Meyvede Kanadı Noktalı Sirke Sineği ve Batı Mısır Kök Kurdu gibi böcekler, kurulan tuzaklar vasıtasıyla takip edilerek; Sebze, Bağ ve Zeytin hastalıkları için ise iklimsel veri istasyonlarından alınan rakamlar ve saha gözlemleri neticesinde değerlendirmeler yapılarak ilaçlama zamanları tespit ediliyor. Daha sonra SMS Duyuru Sistemine kayıtlı olan çiftçilerin cep telefonlarına ilaçlama ilanları mesaj olarak gönderiliyor. Ayrıca kurumsal sosyal medya hesapları yoluyla da duyuruluyor. Ücretsiz SMS Duyuru Sistemine kayıt olmak için Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne ait (0.552)6882042 numaralı Çiftçi Danışma WhatsApp Hattı üzerinden talepte bulunulması gerekiyor. Bununla birlikte, üreticilerin ilanlarda belirtilen ilaçlama zamanlarına riayet etmesi gerektiği, doğru zamanda ve mutlak surette ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile ilaçlama yapmaları tavsiye ediliyor.

Sahada deneyimleyerek edindiği bilgi birikimini modern teknoloji ile birleştiren Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü, sektör paydaşlarıyla işbirliği içerisinde bulunarak tarım ve hayvancılık alanında uluslararası kuruluşlar tarafından da desteklenen vizyon sahibi inovatif projeleri ve rantabilitesi yüksek çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Akhisar çiftçisinin üretimini ve kazancını artıracak her türlü pragmatik fikirler ve özgün projeler hakkında fizibilite çalışmaları yapmayı misyonuna dahil ediyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ