MEN İLE YOLA DEVAM

Akhisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan genel kurulda mevcut başkan Hasan Ali Men’i yeniden başkanlığa seçti.


Gündem 19.01.2022 07:54:00 1360 0

MEN İLE YOLA DEVAM

Akhisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan genel kurulda mevcut başkan Hasan Ali Men’i yeniden başkanlığa seçti. 652 üyesi bulunan Akhisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası 18 Ocak Salı günü saat 11.00’de Park İçi Salonunda seçime giderek eski başkan Hasan Ali Men güven tazeledi.
Divan Başkanlığını Zafer Kara, Başkan vekilliğini Sami Ekerbiçer, Kâtipliğini Jale Dalca- Cengizhan Ünlü- Taner Altınışık’ın yaptığı seçimde gündemin maddelerine geçildi.
Yönetim kurulu faaliyet raporu okunarak denetim kurulu raporu okunmasına geçilerek genel kurul devam etti. Ardından da gelir gider bilançosu okundu. Gündem maddelerinin ardından konuşma yapan Hasan Ali Men; “Sayın Divan, İl Ticaret Müdürüm, seçim kurulu değerli müdürüm görevlileri, sayın oda başkanlarım, çok kıymetli oda başkanlarım, esnaf odasının değerli üyeleri yapacağımız kongrenin hayırlara vesile olması dileğiyle hepinize hoş geldiniz diyorum. Bildiğiniz gibi ülkemiz zor bir dönemden geçti. Pandemi ardından da ekonomik kriz derken 84 milyon vatandaşımızın çektiği acıların esnaf olarak biz daha fazla acılarını çektik. Ama bu konuda üzerimize düşen oda olarak pandemi döneminde ve daha sonrası değerli üyelerimizin haklarını korumak için elimizden gelen mücadeleyi verdik. Biliyorsunuz ki pandemi döneminde çok uzun süre sokağa çıkma yasakları uygulandı. Bu süre içerisinde İçişleri Bakanlığının bize göndermiş olduğu talimatlar çerçevesinde çok fazla yapacağımız bir şey yoktu. Ancak biz o kararları uygulamakla mükelleftik. Değerli Belediye Başkanımız ile toplantılara beraber katılıyorduk. İçişleri Bakanlığımızın bize gönderdiği genelge doğrultusunda gerekirse Cumartesi Pazar odamızı açarak arkadaşlarımızın izin belgelerini verdik. Arkadaşlar zor bir dönemden geçtik. Tam pandemiden kurtulduk derken ardından bir ekonomik kriz patladı. Ülkemiz güçlü bir ülke bu olumsuz havanın bir an önce dağılması hepimizin temennisidir. Değerli arkadaşlar bize verdiğiniz sorumluluğun her zaman farkındayız. Hiçbir zaman seçimlerden sonra zafer çığlıkları atmadık. Üyelerimize daha nasıl iyi hizmet edebiliriz diye arkadaşlarımızla onun mücadelesini verdik. Bundan sonra da sorumluluğumuzun farkındayız. Bize verdiğiniz yetki ile sizlerin hizmetine var gücümüz ile devam edeceğiz.  Ben ilk seçildiğimdeki heyecanımı kaybetmedim. Zaten o enerjiyi kaybettiğinizde buralarda görev yapamazsınız. O ilk günkü heyecan devam ediyor esnaf ve zanaatkar kardeşlerimi de gücümüz doğrultusunda herkesin yanında sorunları ile ilgilenmeye devam edeceğiz. Pandemi bize farklı şeyleri öğretti. Odalar olarak pandemi sürecini çok iyi yönettiğimize inanıyorum. İnşallah bu kötü günlerin bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Değerli arkadaşlar pandemi döneminde çok ağır faturalar ödedik. Bunun farkındayız. Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu süre zarfında birlik beraberliğin ne kadar önemli olduğu da ortaya çıktı. Kötü günleri geride bırakmak için gerekli mücadeleyi verdik.” Diyerek konuşmasını bitirdi. Ardından da odanın en yaşlı üyesi olan Sabri Mert’e, maddi manevi desteklerinden dolayı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya, yeni açtığı okulu ile ayakta kalmaya çalışan İlknur Özdemir’e ve vergi terki yaparak odadan çıkan Ünal Ceber’e plaket takdimi yapıldı.
Plaket takdiminde konuşan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu; “Öncelikle değerli oda başkanlarım, il müdürüm, değerli divan, değerli başkanım, değerli esnaf kardeşlerim burada olduğum için çok mutluyum. Böyle bir ödüle layık gördüğünüz için başta oda başkanımız olmak üzere çok teşekkür ederim. Çok zor günler geçirdik. Ülkeden biraz farkımız deprem ile başladık.  Pandemi ile devam ettik. Ve ne yazık ki şimdi ekonomik kriz ile uğraşıyoruz. Büyük marketler, büyük sanayi kuruluşları çok büyük  sıkıntı yaşamıyor belki ama esnaflar en büyük sıkıntıyı yaşayan meslek örgütüdür. Sizlerin sahipsiz kalmaması için elimden gelen desteği yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Sizlerden gelen her öneriye de açığız. Akhisar belediyesi olarak her bakımda sizlerin yanında olmak istiyoruz. Tekrardan teşekkür ediyorum.” dedi.
Öte yandan odaya kayıtlı vefat eden üyeler anıldı. Akhisar Esnaf Ve Sanatkârlar Odası genel kuruluna; Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa Ticaret İl Müdürü Muharrem Özel, Berberler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya  Açıkgöz, Akhisar Lokanta Köfteci Ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Pınar Gören, Akhisar Elektrikçiler Elektronikçiler Motorcular ve Saatçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Üzeyir Aslan, Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney,  Gölmarmara Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Akgün, Seçim Müdürü Nihat Güngör, Akhisar Marangozlar Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Güleç, Akhisar Terziler Konfeksiyoncular Ve Giyim Sanatkarları Ve Esnaf Odası Başkanı Sami Ekerbiçer ve çok sayıda üye ve davetli katılım gösterdi.
Akhisar Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Ali Men’in Yönetim Kurulu Asil Üye Adayları; Cem Yağcı, Kemal Işık, Adem Kalaş, Halil Bilen, Resul Poyraz, Hacı Yıldız
Yönetim Kurulu Yedek Üye Adayları; İlknur Özdemir, Burçin Güngör, Mehmet Çetin, Halil Abaka, Ufuk İnce, Sadık Gürlüoğlu, Barış Akar
Denetim Kurulu Asil Üye Adayları; Bülent Başar, Tufan Sasallı, Hamdi Evci
 Denetim Kurulu Yedek Üye Adayları; Selçuk Osmancıklı, Sergen Süpürgecioğlu, Ahmet Yanak

 


 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ