SAKARKAYA’YA YENİ SU KAYNAĞI

MASKİ Genel Müdürlüğü Akhisar ilçesine bağlı Sakarkaya mahallesinde mevcut sondajın yetersiz gelmeye başlamasından dolayı yeni bir sondaj kuyusu açtı.


Gündem 12.09.2021 21:00:00 1522 0

SAKARKAYA’YA YENİ SU KAYNAĞI

MASKİ Genel Müdürlüğü Akhisar ilçesine bağlı Sakarkaya mahallesinde mevcut sondajın yetersiz gelmeye başlamasından dolayı yeni bir sondaj kuyusu açtı. Pompa montajı yapılan sondaj, elektrik ve terfi hattı bağlantılarının yapılmasının ardından mahallelilerin kullanımına sunulacak.

 

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde vatandaşlara kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini noktasındaki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde Akhisar ilçesine bağlı Sakarkaya mahallesine yeni bir sondaj kuyusu açıldı. Saniyede 5 litre verime sahip olan sondaja Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından pompa montajı da yapıldı. Elektrik ve terfi hattı bağlantılarının tamamlanmasının ardından mahalleliler sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşacak.

 

Sakarkaya Başkan Ergün’den memnun

Sakarkaya Mahalle Muhtarı Hayati Erkovan, mahalle sakinleri ve şahsı adına Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini ileterek, “Köy halkım da ben de Büyükşehir Belediyemizin ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün çalışmalarından dolayı çok memnunuz. Yeraltı su kaynaklarının derinlere çekilmesinden dolayı su sıkıntısı yaşıyorduk. Sağ olsun MASKİ mahallemize yeni bir sondaj kazandırdı. İnşallah bağlantıların yapılmasının ardından bu sorunumuz çözülecek” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ